Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veseljem ispunjen vikend

Biste li jeli kremšnitu veličine garsonijere?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri su se gosti sladili kremšnitom veličine garsonijere, u Splitu igrali 'glavomet', a u Slavoniji otvorili Olimpijadu starih sportova.

Na splitskim Firulama, glavomet! Atraktivnih poteza nije nedostajalo. Najatraktivniji su nagrađeni i pljeskom. Slavonija čuva svoju sportsku tradiciju. Više od tisuću sudionika borilo se u 40-tak disciplina. I djeca i odrasli.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Slika nije dostupna Komad torte 45 kuna Visoke cijene na Jadranu - pravilo ili iznimka?

>> Dubrovnik pokušava oživjeti zimski turizam

Natjecatelj Stjepan na igrama sudjeluje već godinama. Iskustvo nije jednostavno pobijediti. 'Zato što su to stari običaji. To su jednostavno pastirski običaji. Kao što je ovo kanđijanje u kojem sam ja već dugo prvak', rekao je Stjepan. Za dobrog konopaša pak valja imati više od stotinu kilograma.

I dok jedni vole konkretno, drugi uživaju u slatkom. Najveća hrvatska kremšnita pripremljena je u Poreču. U 25 slatkih četvornih metara utrošeno je čak 2.500 jaja i 200 litara mlijeka.

Rijetkosti su danas bile pravilo. Ljubitelji starih automobila u Ivanić gradu su potražili svoje. Svatko je sebi odabrao veselje koje mu odgovara. A vikend prepun dobrog raspoloženja najljepši je ulazak u novi radni tjedan.

Ponuda na Stradunu

Brojne goste na Stradunu dočekali su ulični svirači, mađioničari, narodne nošnje! Od Ploča do Pila kriju se sadržaji po svačijem ukusu. Gosti priznaju, najviše im se sviđa raznolikost, veselje i susretljivost na ulicama.

Glazba je prvo što dočekuje strance na vratima od Pila. Krunoslav Đuričić već dvanaesto ljeto iz Osijeka dolazi svirati u Dubrovnik. 'Ja radim svoju glazbu, ne radim tuđe stvari. I kad vidiš da te ljudi podržavaju to je jedan jako lijep osjećaj', rekao je Krunoslav.

Mnogi zastanu i raspituju se oko njegove glazbe. Na istom mjestu 13 godina ručne radove prodaje Kate. Kupaca uvijek ima. 'Bolje je ovakve autentične suvenire kupovati prijateljima', rekla je Sayo, turistkinja iz Kine. A na Stradunu mađioničarski trikovi. Na svakom kutku Straduna oduševljeni turisti pronalaze razloge za uživanje i fotografiranje, a glazba ih prati i na izlasku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene