Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velikogoričani bijesni zbog pogibije djevojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoju Žužiću, 23-godišnjem sinu vlasnika Soliduma, koji je u srijedu divljajući moćnim BMW-om usmrtio 19-godišnju Ružicu Pavić, određen je jednomjesečni pritvor.

Neslužbeno doznajemo da je za subotu najavljen 
tihi prosvjed pred Solidumom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvoje Žužić ostaje u zatvoru još 4 i pol godine Slika nije dostupna Hrvoju Žužiću pet godina zatvora

Pritvor mu je, doznajemo, određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Istražni zahtjev zajedno sa zahtjevom za određivanje pritvora, podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. 

Neslužbeno se doznaje da je tužiteljstvo tražilo i da se promijeni nadležnost suda, budući je Žužićeva majka sutkinja Općinskog suda u Velikoj Gorici. 

Podsjetimo, Žužić je u pijanom stanju BMW-om i sa čak 19 prometnih prekršaja otprije poznatih policiji, jučer u Velikoj Gorici izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, dok je njezin dečko teško ozlijeđen.

>> Pijani sin tajkuna usmrtio djevojku  

Obitelj i susjedi poginule su u šoku. 

- Taj se čovjek, gospodin Žužić, nije udostojio barem pismeno obratiti obitelji, ništa. On traži odvjetnika da mu izvuče sina, ali ne pita kako je shrvana obitelj poginule, kaže Slavko Vidović, tetak Ružice Pavić.

Žužići su u Velikoj Gorici itekako poznati. Nikoga ne čudi da je prometnu nesreću pijan skrivio baš sin poznatog tajkuna s kojim je, kažu, i do sada bilo problema. 

Velikogoričani najavljuju svojevrsni prosvjed, baš pred vratima tvrtke koja je Žužiće uvela u svijet bogatih.

S ubojicama na cesti i policija je najavila žestoki obračun.

- Kad netko s 250 kilometara na sat projuri naseljem gdje je ograničenje 60, taj automobil se može smatrati oružjem, prema tome ga tako treba i tretirati, rekao je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin. 

Policija će tražiti promjenu zakona i strože kazne. No, 23-godišnjak je i do sada bio problematičan. Imao je čak 19 prometnih prekršaja za koje nije odgovarao. 

Pravosuđe, očito, nije odradilo svoj dio posla. Mladićeva majka, doznajemo, sutkinja je, a otac izdašni donator kampanje predsjednika Mesića.

- Ovaj put mu to neće proći, to ja garantiram, ni odvjetnik, ni predsjednik ,ni nitko drugi mu neće pomoći, ogorčen je tetak poginule.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene