Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI INTERES

Građani pohrlili nabaviti novu kovanicu s Pelješkim mostom: "Ovo je uspomena za cijeli život"

Hrvatska narodna banka pustila je u optjecaj kovanicu od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta, a interes građana je velik

Povodom otvaranja Pelješkog mosta i povezivanja hrvatskog teritorija, Hrvatska narodna banka u utorak je u optjecaj pustila novu prigodnu kovanicu od 25 kuna.

Pročitajte i ovo HNB izdaje kovanice povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 150. obljetnica rođenja U čast slavne spisateljice HNB izdaje posebne kovanice: Evo koliko treba izdvojiti za njihovu kupnju HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 Limitirano izdanje Stvaraju se gužve pred Hrvatskom narodnom bankom: Doznajemo o čemu je riječ

Izrađeno je 30.000 komada kovanica autora idejnog i likovnog rješenja Damira Mataušića. Gužva je na blagajni HNB-a jer su brojni građani požurili po svoj primjerak.

"Presretan sam, uspio sam nabaviti ovu jubilarnu dvadesetpeticu. Za uspomenu da imamo za čitav život ja i moji nasljednici", rekao je Kruno.

Izvršni direktor HNB-a za gotov novac Tihomir Mavriček naglasio je da ih je  iznenadio ovakav interes te da je do sada u ruke građana "otišlo" oko 17000 komada prigodnoga optjecajnog kovanog novca od 25 kuna

"Ovo izdanje je određeno da svaki pojedinac može naručiti i preuzeti 50 komada", rekao je Mavriček.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene