Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vein izdržava zatvorsku kaznu za krivotvorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Vein (34) kojega je Županijski sud u Zadru 22. ožujka oslobodio krivnje za kazneno djelo pripremanja protudržavnog terorizma, nakon puštanja iz zadarskog pritvora prebačen je u Okružni zatvor u Šibeniku na odsluženje desetomjesečne kazne zbog krivotvorenja isprave.

Kazna zatvora zbog krivotvorenja isprava na koju ga je osudio Općinski sud u Kninu postala je pravomoćna 11. siječnja odlukom Županijskog suda u Šibeniku, koji je odbio žalbu Nikole Veina, rekao je glasnogovornik Ivić.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Optužnica je teretila Nikolu Veina da se od siječnja do listopada 2001. srpskim povratnicima na području Knina predstavljao kao vlasnik agencije za prikupljanje domovnica i rodnih listova, prikupivši ukupno 96 punomoći koje je ovjerio krivotvorenim pečatom suda u Beogradu.

Zbog tog postupka u šibenskom je pritvoru Vein bio tri mjeseca, nakon čega je 25. rujna prošle godine pušten do pravomoćnosti presude.

Županijski sud u Zadru je oslobađajuću presudu za pripremanje protudržavnog terorizma 22. ožujka donio za dvojicu okrivljenih - za Veina, te za Tibora Fuera (32), koji je tada pušten iz pritvora. Županijski državni odvjetnik je najavio žalbu na tu presudu.

Vein i Fuer uhićeni su 26. studenoga prošle godine jer su u središte Zadra došli s eksplozivnom napravom velike razorne moći. Optužnica ih je teretila da su u blizini trajektne luke "poduzeli radnju kojom se stvaraju uvjeti da se prouzroči eksplozija na području RH s ciljem ugrožavanja sigurnosti RH, čime bi prouzročio osjećaj nesigurnosti u građana", no Sud je odlučio da za to kažnjivo djelo - pripremu protudržavnog terorizma - nije bilo dokaza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene