Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redovi na šalterima Porezne uprave! Kao i proteklih godina, za prijavu poreza većina je čekala posljednji dan.


No, uz dodatne šaltere i produženo radno vrijeme nije se dugo čekalo. Iako su vrata Porezne od 19 sati zatvorena, prijavu još uvijek možete poslati poštom. Od jutarnjih sati, na šalterima su se izmjenjivale stotine ljudi.

Vezani članci Novčanice Oceanovih sedam: Prevarama podebljale bankovni račun za nekoliko milijuna kuna Slika nije dostupna Danas zadnja prilika za prijavu poreza: Na što paziti?!

Iako u zadnji tren, građani su osigurali koju kunu više u ruci krajem travnja, kada kreću prve isplate. O velikim iznosima ni ne sanjaju, već od 100 do 300 kuna. Dugih stajanja u redu nije bilo. 'Imamo iskustva u prijašnjim godinama i sve slobodne šaltere smo stavili u funkciju predaje poreznih prijava', rekla nam je Nevenka Stipaničev, zamjenica pročelnika Porezne uprave.

Još jedino Pošta

Veći broj šaltera, ali i ukidanje poreznih olakšica smanjili su gužvu. To je to, što se građana tiče. Za Poreznu posao tek počinje. Milijun i sto tisuća prijava, koliko se očekuje, treba pod povećalo. Nerijetko se događa da nedostaju računi i podaci. Takve prijave na obradu dolaze posljednje. 'U toku godine, u ožujku ili travnju mjesecu kad stigne, mogu popuniti dokumentaciju, a ukoliko ne stignu, onda im mi još jednom uputimo poziv', pojasnila je Katja Oštarić, djelatnica Porezne uprave.

Prošli su posljednji trenuci zaprimanja poreznih prijava. Od 19 sati, kroz vrata Porezne uprave više se ne može. Jedino rješenje je pronaći poštu koja radi do 24 sata i poslati prijavu preporučeno. Ovo je posljednja godina redova u Poreznoj. Ukidanjem olakšica, broj prijava sljedeće veljače bit će znatno manji, kao i obujam posla djelatnika. Jedino što će rasti jest državni proračun.