Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVD Žrnovnica

Splitski vatrogasci čak dvaput intervenirali zbog zmija u kući: "To je dobar znak. Znači da je ljeto počelo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva poziva za intervencijom dobili su jučer vatrogasci DVD-a Žrnovnica. Oba su bila zbog zmija.

Na jutarnjoj intervenciji, oko 9:30, s još troje kolega bio je i vatrogasac Ante Bakota. Zvala ih je starija žena. Nepoželjni gost svratio je, kaže, u ostavu kraj kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gmaz u problemu Zmija digla na noge vatrogasce i policiju! Uvukla se u ormarić od struje, došlo je do iskrenja Zmija Puštene u prirodu FOTO Divovske zmije u Puli: Vatrogasci u intervenciji, iz podruma izvadili najveće europske zmije

Brzo su mu otkazali gostoprimstvo. Vatrogasci su stigli, uhvatili zmiju u kutiju i vratili je u prirodu. 

Kako to obično bude, gospođa se uplašila, ali ne i oni. Ante kaže da mu je prva takva intervencija bila malo strašna, poslije se čovjek navikne. Nije da voli, kaže, ali mora. On je već pet godina u vatrogastvu, neki prosjek mu je zmija godišnje. 

 "Uglavnom su to obične, poljske zmije, kao ova jučer. Ali bilo je i otrovnica. Jednom su nas zvali zbog malog poskoka. Tad malo više pazimo i obično ih bacimo malo dalje u prirodu, da se slučajno ne vrati. Najgore je kad nas zovu, a zmija se negdje zavuče, ne možete je više naći. Ne znaš gdje je, tražiš je po sat vremena. Jednom nam je jedna i ispala sa hvataljke, dakle, bilo je i pokušaja bijega. Ali dobro, brzo smo je opet uhvatili", kaže Bakota. 

Nakon intervencije u Donjem Sitnom, u DVD-u Žrnovnica isti dan dobili su poziv da dođu u kući na adresi Barbarići. I tamo se zavukla zmija.

Bakota se šali da su zmije dobar znak - uvijek ih ima više kad je toplo vrijeme 

"Dolazi ljeto", zaključuje.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene