Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

50 vatrogasaca zajedno s mještanima bore se s velikim požarom u Kominu. Prema neslužbenim procjenama vatra je zahvatila oko 500 hektara površine.


Gašenje požara na otvorenom prostoru na području Komina i dalje je u tijeku. Požarom je zahvaćena borova šuma, nisko raslinje i trava, a kako doznajemo u Županijskom centru 112 Dubrovnik radi se o požaru koji je zahvatio vrlo veliku površinu. Prema neslužbenim procjenama vatra je zahvatila oko 500 hektara površine, ali ne prijeti kućama. Dim se vidi i iz susjedne BiH.

Vezani članci Požar kuće u Bedenici - 3 Tijekom noći buknuo požar na kući u Bedenici: Izgorjeli krovište i pomoćni objekt Vatrogasci gase požar na obiteljskoj kući na Samoborskoj cesti - 3 Zagrebački vatrogasci u pola sata imali dvije intervencije: Iz goruće kuće spašena nepokretna žena

U gašenju požara sudjeluje oko 50 gasitelja, 10 mještana i 20 vatrogasnih vozila, izvijestio je DUZS. Požar iz zraka gase zračne snage.

Zapovjednik Protupožarnih snaga OSRH general Mate Obradović rekao je kako požar na području Komina ipak stravično izgleda samo onima koji nisu navikli na dim i vatru. 'Za one koji jesu, ovo je jedan malo ozbiljniji požar, a zbog nepristupačnog planinskog terena vatru gase zračne snage', pojasnio je.

>> VIDEO: Požar kod Vodica: 'Vatra je došla do apartmana, ljudi su pomagali gasiti'

Dio požarišta na otvorenom prostoru na području Župe Dubrovačke kod Plata, koji je buknuo još jučer, je pod kontrolom. Širenje požara prema Platu, odnosno Dubrovniku je zaustavljeno, dok je aktivan jedan krak i to prema brdima u Konavlima. Očekuje se da će njegovo širenje uskoro biti zaustavljeno.

Požarom je zahvaćena šuma i nisko raslinje u graničnom pojasu. U gašenju požara sudjeluje oko 120 gasitelja i 29 vatrogasnih vozila. Požar iz zraka gase zračne snage, a gašenje je u tijeku.

Oko podneva je bukno požar i na otoku Lopudu. Požar je ugašen u 12:30 sati. U gašenju je sudjelovalo 12 vatrogasaca iz DVD-a Lopud, a požar su iz zraka gasila 2 Canadaira. Opožareno je 600 m2 borove šume.

U ranim jutarnjim satima požar je buknuo i u Vodicama, a lokaliziran je u 9 sati. Kako doznajemo u DUZS-u, vatra se u ranim prijepodnevnim satima ponovno rasplamsala pa je na teren poslan jedan zračni traktor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.