U blizini popularnog vodičkog kluba Hacienda rano jutros buknuo je požar kojeg je proširila bura.


Požar u Vodicama gasila su dva kanadera i dva zračna traktora, a na terenu su županijske vatrogasne snage i DIP Šibenik sa 70 vatrogasca i 24 vatrogasnih vozila, rekli su za Dnevnik.hr iz Županijskog centra 112 Šibenik. Požarom je zahvaćeno oko 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Vatra se u jednom trenutku opasno približila kućama i apartmanima, a požar je lokaliziran u 9 sati.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar se s plamenika štednjaka proširio na kuhinju: U stanu nađeno tijelo 87-godišnje žene Požar u povijesnoj tvornici u Sankt Peterburgu - 1 Dvije osobe uhićene zbog velikog požara u tvornici u Rusiji: U gašenju poginuo vatrogasac, trojica teško ozlijeđena

Kako je izvijestio DUZS nema ni jednog oštećenog ni izgorenog stambenog objekta i u požaru nitko nije stradao, a u tijeku je sanacija požarišta.

>> Požar kod Župe dubrovačke: Stanje bolje, gašenje još traje

Na mjestu događaja zatekla se i reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović. 'Vjetar je bio strašan i nosio je vatru koja se našem apartmanu približila na 20 metara. Neki ljudi su se udaljili iz kuća i apartmana, no većina je ostala. Mnogi su spojili crijeva na hidrante i pumpe te su se priključili gašenju vatre', rekla je i dodala kako su vatru kanaderi i zračni traktori stavili brzo pod kontrolu.

Požar je buknuo, doznali smo od vatrogasaca, u blizini popularnog kluba Hacienda, a bura ga je proširila dalje. S obzirom da je jučer bila subota te je u klubu bilo mnogo ljudi, moguće je da je požar izazvao i opušak cigarete. Gašenje je otežavao jak vjetar no, kako smo doznali u ŽC 112 kuće više nisu ugrožene jer je obrana naselja bio prvi prioritet vatrogasaca.

Svoje fotografije i snimke šaljite nam na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu.

Požar koji je jučer buknuo na području Župe Dubrovačke kod Plata e saniran na području RH, ali je još aktivan na području BiH u graničnom pojasu. Zemaljske vatrogasne snage i dalje gase požar, a tijekom jutra na požarište su upućene i zračne snage.

Još uvijek je aktivan i požar koji je jučer buknuo na području Komina-Kule Norinske. Požarom je zahvaćena borova šuma, nisko raslinje i trava. Požar i dalje gase zemaljske vatrogasne, a tijekom jutra su požarište upućene i zračne snage.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.