Gotovo nepokretna žena iz Bjelopolja u subotu navečer gledala je kako joj se u kuću uvlači zmija otrovnica. Zvala je susjedu u pomoć, a ona je nazvala 112.

Galerija


 "Jeste je?", pitala je starija gospođa.

Vezani članci Galeb Pokušali spasiti galeba od udica i smeća, a kad su mislili da je već sve gotovo, uslijedilo je iznenađenje Spašeni psi - 7 Izbavili pse od monstruma i spasili im život: Pogledajte nevjerojatne slike oporavka, izvukli su se za dlaku

"Jesmo", odgovorili su vatrogasci.

"Cijelu?"

"Da, ništa nije ostalo".

"Ubijte je", ubacila se žena koja je gledala kako iz kuće njene starije susjede vatrogasci JVP-a Plitvička Jezera iznose otrovnu riđovku, dugu 60 centimetara

"Ovo je zaštićena vrsta i ne smije se ubijati", strpljivo su objasnili vatrogasaci i potom zmiju odnijeli na livadu gdje su je pustili na slobodu.

Iz Centra 112, plitvički vatrogasci u subotu navečer zaprimili su dojavu da je u Bjelopolju ušla zmija u kuću. Vjerojatno se htjela rashladiti.

 

"Odmah izlazimo na intervenciju sa jednim vozilom za tehničke intervencije i dva vatrogasca te po dolasku na mjesto događaja od vlasnice objekta, starije i teško pokretne gospođe, saznajemo da se zmija zavukla ispod zamrzivača u hodniku kuće", rekli su. 

"Gospođa je sjedila na stolici i ugledala zmiju kako joj zmija ulazi u kuću. Sreća je da ju je vidjela i zvala susjedu. Tko zna što bi se moglo dogoditi da je otišla spavati", rekao je Ozren Sabljak, jedan od vatrogasaca koji je sudjelovao na intervenciji. 

"Baka je bila sretna kad smo je rješili zmije. Rekla je da bi umrla od straha da je morala ostati s njom", ispričao je Slaven Nikolić, vatrogasac koji je hrabro iznio zmiju i vratio je u njeno prirodno stanište. 

Zapovjednik  JVP-a Ivan Pejkunović poziva građane da zovu njih ako uoče zmiju. 

"Nikako ih ne bi trebalo ubijati. One ubijaju štetočine, a to je važno pogotovo u vrijeme kada bilježimo slučajeve mišje groznice. Postoji razlog zašto su zmije u prirodi", objasnio je Pejkunović.