Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao Pupovac

Varivode: Srušen srpski spomenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati su počinitelji protekle noći oštetili spomenik dvanestorici srpskih civila ubijenih u selu Varivode u rujnu 1995. i otuđili spomen-ploču s imenima poginulih.

U Varivode je danas stigao saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. Hrvatskoj policiji i pravosuđu poručio je da što prije otkrije i kazni počinitelje ovog nedjela, napomenuvši kako već 15 godina nitko nije odgovarao za zločin. Mještani srpske nacionalnosti pak smatraju da dosadašnji angažman Pupovca, nije bio dovoljan kako bi se pronašle ubojice njihovih sumještana.

Pročitajte i ovo Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule" Slika nije dostupna Spomenik srpskim borcima u Mirkovcima pokrenuo napetosti

'Nadamo se da će se i drugi ovim povodom sjetiti ovih ljudi kao i onih koji su ih pobili', rekao je Pupovac. 'Ne kažem da nije činio, ali da li je činio dovoljno? Tko nam kaže da oni koji su ih ubili i noćas nisu bili ovdje?', pita Jovan Berić iz Varivoda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene