Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Varaždin: Referendum zbog statističke regionalne podjele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinsko Županijsko poglavarstvo danas je odlučilo raspisati referendum o očitovanju građana Varaždinske županije o određenju Državnog zavoda za statistiku po kojem je ta županija svrstana u statističku regiju sjeverozapadne Hrvatske zajedno sa Zagrebom.

"Ako grad Zagreb ostane dio sjeverozapadne regije, Varaždinska županija gubit će 30 milijuna eura potpore Europske unije na godinu. Poduzet ćemo sve, i politički i institucionalno, da se to ne dogodi", rekao je varaždinski župan Radimir Čačić. 

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

Zato je, istaknuo je, i odlučeno da se raspiše referendum, na kojem će građani odgovoriti na pitanje jesu li za ili protiv da se
Varaždinska županija svrsta u istu prostornu jedinicu sa Zagrebom, a referendum će se održati 20. svibnja.

Varaždinski župan Radimir Čačić je na sjednici rekao i da će zbog nove područne podjele od HSLS-a, s kojim njegova stranka HNS koalira u Varaždinskoj županiji, tražiti da raskine koaliciju s HDZ-om na državnoj razini.

Novu podjelu na tri statističke regije - Jadransku, Panonsku i
Sjeverozapadnu Hrvatsku izradio je Državni zavod za statistiku i predložio ga EUROSTAT-u, koji ju je i odobrio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene