Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinsko Županijsko poglavarstvo danas je odlučilo raspisati referendum o očitovanju građana Varaždinske županije o određenju Državnog zavoda za statistiku po kojem je ta županija svrstana u statističku regiju sjeverozapadne Hrvatske zajedno sa Zagrebom.


"Ako grad Zagreb ostane dio sjeverozapadne regije, Varaždinska županija gubit će 30 milijuna eura potpore Europske unije na godinu. Poduzet ćemo sve, i politički i institucionalno, da se to ne dogodi", rekao je varaždinski župan Radimir Čačić. 

Vezani članci Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju Radimir Čačić Čačić će se kandidirati za još jedan mandat na čelu županije, najavio i projekte vrijedne 2,5 milijardi kuna: ''Prihvaćam ovaj izazov''

Zato je, istaknuo je, i odlučeno da se raspiše referendum, na kojem će građani odgovoriti na pitanje jesu li za ili protiv da se
Varaždinska županija svrsta u istu prostornu jedinicu sa Zagrebom, a referendum će se održati 20. svibnja.

Varaždinski župan Radimir Čačić je na sjednici rekao i da će zbog nove područne podjele od HSLS-a, s kojim njegova stranka HNS koalira u Varaždinskoj županiji, tražiti da raskine koaliciju s HDZ-om na državnoj razini.

Novu podjelu na tri statističke regije - Jadransku, Panonsku i
Sjeverozapadnu Hrvatsku izradio je Državni zavod za statistiku i predložio ga EUROSTAT-u, koji ju je i odobrio.