Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Valjaonica Sisak: Drugi dio plaće sutra, radnici se vraćaju na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnicima Valjaonice cijevi Sisak drugi dio plaće za srpanj bit će isplaćen sutra i radnici iz proizvodnje vraćaju se na posao, doznaje se od glavnog povjerenika Hrvatskog sindikata metalaca u sisačkoj Valjaonici cijevi Siniše Jurilja nakon sastanka predstavnika obiju sindikalnih podružnica i Uprave sisačke Valjaonice cijevi.

Na sastanku s članovima Uprave Valjaonice Damirom Begovićem i Ludovitom Gajdosom iz švicarske kompanije CMI, prema Juriljovim riječima, "dogovoreno je da prema radnicima koji su samoinicijativno i spontano u petak, 17. kolovoza, oko 13 sati prekinuli rad, zbog toga što su dobili pola, umjesto pune plaće za srpanj, neće biti nikakvih sankcija ako se nakon dogovora, tijekom popodneva, vrate na posao i ponovno započnu raditi i proizvoditi".

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

Švicarska kompanija CMI, u vlasništvu američke kompanije CMC, novi je vlasnik koji početkom rujna treba preuzeti vlasništvo nad Valjaonicom.

- Zajedno s kolegom Matom Somićem, glavnim povjerenikom Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske, obilazim pogone u kojima je obustavljen rad, obavještavamo ih o postignutom dogovoru i ljudi se vraćaju na posao, izjavio je Jurilj.

U petak, 17. kolovoza, oko 13 sati, rad su obustavili radnici
Valjaonice bešavnih cijevi, a jutros u 6 sati priključili su im se
radnici Šavne valjaonice i Čeličane.

Obje sindikalne podružnice u Valjaonici, Hrvatskog sindikata
metalaca HUS-a i Sindikata metalaca SSSH, podržale su radnike, iako su radnici obustavili rad samoinicijativno i spontano, bez najave i postupka socijalnog mirenja, jer poslodavac do 15. kolovoza, kako su rekli predstavnici sindikata, nije isplatio pune plaće za srpanj, na što je bio obavezan po Kolektivnom ugovoru i Zakonu o radu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene