Koje su preporuke za Dalmaciju u kojoj velike hladnoće nisu česte provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji je razgovarao s Tomislavom Šutom, direktorom Vodovoda i kanalizacije Split.


Zima je i treba biti hladno, ali ova promjena će doći naglo i bit će neugodnija za obalu i područja uz obalu. I sve to bit će pojačano burom.

Vezani članci Kiša u Zagrebu, ilustracija Stiže kraj lijepom vremenu: Već u noći s utorka na srijedu dolazi promjena koja će obilježiti ostatak tjedna, moglo bi biti i jačeg nevremena Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

Kako se Vodovod i kanalizacije pripremaju za nadolazeći ledeni val, pitao je reporter Jurič. Šuta kaže da je tvrtka uvijek spremna i da zato postoji dežurna služba koja je dostupna od 0 do 24.

"S obzirom na najavu niskih temperatura i potencijalno smrzavanje do kojeg može doći u vodovodnim cijevima, preporuka je da građani izdvoje 15-ak minuta da sva vodomjerna okna i interne instalacije zaštite određenim materijalima, od tkanine, stiropora... kako bi se potencijalno izbjegli problemi", kaže direktor.

Šuta kaže da znatne štete mogu nastati u kućama za odmor u kojima trenutno nitko ne boravi. Iznosi štete mogu biti i više desetaka tisuća kuna, rekao je Šuta te dodao kako je Split prošli val hladnoće dočekao spreman te upućuje građane da prate obavijesti nadležnih službi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr