Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruka uloga

Uzbudljiv dan na sudu: Polančec i optuženik i svjedok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas ponovno dolazi na zagrebački Županijski sud gdje će se naći u dvostrukoj ulozi.

Polančec će kao optuženik slušati raspravu Optužnog vijeća o osnovanosti optužnice u aferi Spice, a kasnije bi trebao svjedočiti u ponovljenom suđenju za korupciju u slučaju 'mali maestro' gdje se sudi bivšem potpredsjedniku Fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Policija U Zagrebu Auto naletio na dijete na zebri: Policija poziva svjedoke nesreće da se jave

Gotovčeva obrana tražila je Polančecovo svjedočenje jer je bio i predsjednik Upravnog odbora HFP-a i na taj način pretpostavljen Gotovcu. Gotovčev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković smatra da je Polančec 'nezaobilazna figura u ovom procesu'. te da je bio upoznat s postupkom privatizacije Dalmacijavina

Polančeca se u aferi Spice s još sedmoricom bivših čelnika Podravke tereti da su tu tvrtku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene