Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biljka koja izaziva osmijeh

Uz zvijezde Božićna čarolija može početi: Poduzetnik iz Bjelovara već 20 godina donosi radost na stolove

Drvca i zvijezde za pravi ugođaj (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3
Drvca i zvijezde za pravi ugođaj (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 Foto: Dnevnik Nove TV
Ovih dana počinje prodaja božićnih drvaca, a već se naveliko kupuju i božićne zvijezde.

Za samo tri dana, velika parcela puna drveća bit će potpuno prazna. Božićna drvca krasit će mnoge domove. Industrija božićnih drvca jedna je od rijetkih grana proizvodnje u kojoj se Hrvatska može pohvaliti dobrim izvozom.

Pročitajte i ovo Odvoz borova - 2 Dobro je znati Kamo s božićnim drvcima nakon blagdana? Bacanje nije opcija, a neki će dobiti povrat novca Slika nije dostupna Pripreme za Božić VIDEO Ne kupujete posječeno božićno drvce, evo zašto!

Isto se ne može reći za uvoz cvijeća. U Hrvatsku se na godinu uveze cvijeće u vrijednosti devet milijuna eura. Samo u listopadu uvezeno je cvijeća u vrijednosti za 70 tisuća eura. Ti podaci nisu obeshrabrili jednog bjelovarskog cvjećara. Više od 20 godina proizvodi cvijet, neizostavan za božićni ugođaj.

"Kad ih vozimo po centrima, svi odmah imaju smješak i prime robu bez problema. Božićna zvijezda je baš biljka koja unosi neku radost i svi ju u vrijeme Božića vole imati na svome stolu"; rekao je proizvođač cvijeća Jurica Ravenšćak.

Iz njegovog bjelovarskog plastenika izaći će 30 tisuća božićnih zvijezda koje će ovih božićnih blagdana uljepšavati domove diljem Hrvatske. Cijene se, kako kaže, neće mijenjati. I za drvca i za zvijezde trebat će izdvojiti jednako kao i prošle godine.

"Cijena se nije mijenjala evo već tri godine i mi smo zadovoljni ako sve prodamo", rekao je Ravenšćak.

Uz cijene svakako će se gledati i ljepota. No, bez obzira na to, uz božićnu zvijezdu i drvce u kući, čarolija Božića može početi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene