Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne uvozimo samo povrće i voće, uvozimo i hostije!


Iz Poljske i Nizozemske uveze se hostije u vrijednosti 32.000 dolara. Zašto je tako teško vodu i brašno povezati u Hrvatskoj?

Vezani članci Radnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uvest ćemo tisuće radnika: Sindikati i poslodavci pozdravljaju kvote, ali naglašavaju - stranci nisu kvalitetni kao domaći Uvoz i izvoz živih životinja u prvih šest mjeseci 2018. godine (Foto: Dnevnik.hr) Zabrinjavajući podaci o gospodarstvu: Izvozimo svinje, a uvozimo odreske

I hostije su 'outsorcane'. 'Kad sam bila u novicijatu mi smo to radili. Bilo je to davno', rekla je sestra Marija.

Otkud se nabavljaju hostije, pitali smo sestru Miru s Katpola. 'Joj, ja vam ne znam stvarno', rekla je. Na pitanje zašto se to kupuje umjesto da se radi, dobili smo odgovor da je jednostavnije i jeftinije kupiti nego da sami rade.

'Žalosno da uvozimo kraj uz toliko ljudi koji ne rade kod nas', smatra Željka.

Na pitanje kako se rade hostije, sestra Ana iz vukovarske župe Filipa i Jakova kaže: 'Hostije su obični kruh, tijesto i voda. Danas ne možete raditi vjeronauk i sudjelovati u cijelom pastoralu i opet peći hostije', kaže sestra Ana te dodaje da časne imaju danas iste obveze, ali je manje sestara u pastoralu.

'Uvijek radimo ono što je sada potrebnije', rekla je sestra Ana. Potrebnije bi bilo kupovati hrvatske hostije, a ne uvoziti zamrznute ili konzervirane.