Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uvođenje e-recepata u cijeloj Hrvatskoj prošlo je bez većih teškoća.


Sav posao, koji se obavlja preko Centralnoga zdravstvenog informatičkog sustava, zasad teče u redu, doznaje se u Hrvatskoj ljekarničkoj komori.

Vezani članci Trikovi koji će vas pretvoriti u pravog roštilj znalca Zapratite ih za više recepata: HZJZ objavio upute za zdravo ljeto - i roštilj Slika nije dostupna Dug HZZO-a ljekarnama platit će se iz Državne riznice

>> E-recepti od danas u cijeloj Hrvatskoj

>> E-recepti u 10 županija: Sustav funkcionira, problem samo spori internet

Predsjednik te komore Mate Portolan ističe kako je potrebno riješiti još neka tehnička pitanja, ali da je računalni sustav, u usporedbi s pokusnim projektom, u međuvremenu tehnološki unaprijeđen pa zasad nema većih teškoća.

'Prerano je još govoriti hoće li se time unaprijediti i ubrzati rad ljekarnika jer uvođenje e-recepata, iako im smanjuje administrativni posao, za ljekarnike je velika promjena u radu budući da su ovisni o informatičkoj tehnologiji i kvaliteti programa koji imaju', kaže Portolan.

Zamjena papirnatih e-receptima završila je danas u cijeloj Hrvatskoj, sedam dana prije predviđena roka.

Od danas svi pacijenti nakon posjeta obiteljskom liječniku, koji im je e-recept s propisanim lijekom odaslao putem CEZIH-a na znanje ljekarnama, lijek mogu podići u bilo kojoj ljekarni predočenjem osobne i zdravstvene iskaznice. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju