Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije predviđenog roka

Uvođenje e-recepata prošlo bez većih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvođenje e-recepata u cijeloj Hrvatskoj prošlo je bez većih teškoća.

Sav posao, koji se obavlja preko Centralnoga zdravstvenog informatičkog sustava, zasad teče u redu, doznaje se u Hrvatskoj ljekarničkoj komori.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

>> E-recepti od danas u cijeloj Hrvatskoj

>> E-recepti u 10 županija: Sustav funkcionira, problem samo spori internet

Predsjednik te komore Mate Portolan ističe kako je potrebno riješiti još neka tehnička pitanja, ali da je računalni sustav, u usporedbi s pokusnim projektom, u međuvremenu tehnološki unaprijeđen pa zasad nema većih teškoća.

'Prerano je još govoriti hoće li se time unaprijediti i ubrzati rad ljekarnika jer uvođenje e-recepata, iako im smanjuje administrativni posao, za ljekarnike je velika promjena u radu budući da su ovisni o informatičkoj tehnologiji i kvaliteti programa koji imaju', kaže Portolan.

Zamjena papirnatih e-receptima završila je danas u cijeloj Hrvatskoj, sedam dana prije predviđena roka.

Od danas svi pacijenti nakon posjeta obiteljskom liječniku, koji im je e-recept s propisanim lijekom odaslao putem CEZIH-a na znanje ljekarnama, lijek mogu podići u bilo kojoj ljekarni predočenjem osobne i zdravstvene iskaznice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene