Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za prvi val turista

Uskrsni blagdani: Očekuje se 6 posto više gostiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički djelatnici užurbano se spremaju za prvi veći val turista koji bi trebao stići tijekom Uskrsnih blagdana.

Najviše njih već bi nam tradicionalno trebalo stići iz Italije, Austrije, Njemačke, a značajan je i udio domaćih gostiju. Iako je same Uskrsne blagdane nemoguće uspoređivati s prošlom godinom, tada su se naime spojili s praznikom rada, najave su i više nego dobre.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Budva grad je poluprazan Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu: "Točno je da smo digli cijene, ali..."

U cijeloj pak predsezoni, točnije od travnja do lipnja očekuje se čak 6 posto više gostiju. Te bi se najave mogle i premašiti jer je poznato da većina gostiju u predsezoni o odlasku na odmor odlučuje u posljednji tren.

>> Borba za turiste: Hrvatska se predstavila na sajmu u Berlinu

'Već sada je živo. Mislim, vrijeme nam naravno ide na ruku i najave za Uskrs su dobre. Očekujemo oko 4000 gostiju i 10 000 noćenja što je nešto bolje nego prošle godine', rekla je Jasna Doričić Sanković, direktorica TZ Opatije.

'Ako usporedimo s 2009. i 2010. kad je otprilike bilo u isto vrijeme, tih gostiju je nekih 10-ak posto više', kaže Ivica Vrkić, direktor marketinga, Maistra.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene