Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševljeni Hrvatskom

Borba za turiste: Hrvatska se predstavila na sajmu u Berlinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto posjetiti baš njihovu zemlju na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu žele pokazati izlagači iz gotovo 200 država. Među njima je, naravno, i Hrvatska!

Komadić mora i hrvatske obale ovih se dana preselio u Berlin. Tu se održava najveći turistički Sajam na svijetu. Proračun za ovu godinu mršaviji, ali ministar optimističan u pridobivanju gostiju. 'Plahtom se pokrivamo onoliko koliko je duga', rekao je Veljko Ostojić, ministar turizma.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Očekuju se prihodi veći za 3 do 5 posto. Prošlu godinu iznosili su oko 6,5 milijardi eura. Uz Slovence i Talijane, hrvatske kockice najviše privlače Nijemce. 'Najvažniji su! Prvi broj je prešao milijun, čudesan rezultat', kazao je Niko Bulić, iz Hrvatske turističke zajednice.

>> U turizam će se uložiti milijardu i 100 milijuna kuna

Zanimljive ponude sa zadovoljstvom se razgledavaju. 'Znam da imate prekrasne plaže. Možete roniti jer imate vrlo bogato podmorje. Znam i dosta o vašem nogometu, imate dobre igrače. Iz Argentine sam, pa to znam', rekao je jedan Argentinac.

'Tajlanđanima je Hrvatska vrlo popularna destinacija', kažu Tajlandsku turisti. Straha od konkurencije, koja je spustila cijene, nema. Iako se primjerice, u Turskoj može ljetovati i za 200 eura za tjedan dana. 'Mi se ne natječemo s niskim cijenama', kaže Ostojić. Čekamo ljeto, jer gosti bi nam i ovu godinu trebali spašavati državnu blagajnu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene