Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se ustavni sud

Odluka o Bandićevom ostanku u preitvoru odgođena za sutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas ipak nije donesena odluka o produljenju pritvora Milanu Bandiću.

Županijski sud ipak nije danas donio odluku o produljenju pritvora za Milana Bandića. Čekat će se sutrašnbja odluka Ustavnog suda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije

Zagrebački gradonačelnik u Remetincu je ponovno završio prije mjesec dana, nakon što je osumnjičen da je pokušao utjecati na Vidu Demarin kako bi promijenila svoj iskaz.

Uskok traži produljenje istražnog zatvora Bandiću

USKOK je smatrao da je Bandić takvim ponašanjem prekršio uvjete jamstva pa je od suda zatražio da mu se oduzme jamčevina od 15 milijuna kuna te ponovno odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a sud je tom zahtjevu udovoljio.

Podsjetimo, u aferi Agram Bandić je isprva osumnjičen da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. zakinuo državni proračun. Ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Protiv Bandića je sredinom veljače podignuta i prva optužnica kojom ga Uskok tereti da je s dvoje suoptuženika udruzi 'U ime obitelji' prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna. No, zagrebački je sud tu optužnicu vratio tužiteljstvu na doradu. (I.D. /Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene