Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK provodi istragu

Troje hrvatskih državljana u tri mjeseca na migrantima zaradilo najmanje 50.000 kuna

Policajci prate ljude (Foto: Dnevnik.hr)
Policajci prate ljude (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policajci prate ljude (Foto: Dnevnik.hr) Policajci prate ljude (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Srpski carinici uhvatili migrante u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice (Foto: Uprava carine Srbije) - 4 Srpski carinici uhvatili migrante u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice (Foto: Uprava carine Srbije) - 4 Foto: Uprava carine Srbije +0 Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
USKOK je, na temelju kaznene prijave istarske policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1954., 1988. i 1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja, te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma. (10. 9. 2019.)

USKOK sumnja kako je trojac, u razdoblju od početka lipnja do 27. kolovoza 2019., u Zagrebu i na više drugih mjesta u Hrvatskoj, krijumčario strane državljane preko državne granice s Bosnom i Hercegovinom te državne granice sa Slovenijom.

Pročitajte i ovo Policija Neočekivano otkriće Pokušali krijumčariti strance na granici kod Metkovića: Policajci se iznenadili kad su zavirili u kombi Strani radnici Podignuta optužnica Unosan posao na granici: Policajac s poduzetnikom dogovorio da mu propušta migrante koji će raditi za njega

Migrante su preuzimali u neposrednoj blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom, na području PU sisačko-moslavačke i PU ličko-senjske, odakle su ih osobnim vozilima i kombijima prevozili u neposrednu blizinu državne granice sa Slovenijom, na području PU istarske i PU primorsko-goranske.

U jednom navratu trećeokrivljenik je vozio ispred vozila prvookrivljenika kao prethodnica, u cilju izbjegavanja policijskih patrola.

Na ovaj je način u 11 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebačeno 87 osoba, za što su okrivljenici primili najmanje 50.000 kuna.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika, navodi se na stranicama DORH-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene