Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan župan našao se na popisu političara protiv kojih je USKOK podignuo optužnivu


Protiv koprivničko-križevačkog župana Darka Korena Uskok je pokrenuo istragu, tereteći ga da je županiju oštetio za 125.000 kuna jer je vinkovačkoj tvrtki Kulić-invest produžio rok za izgradnju škole i sportske dvorane zbog čega ta tvrtka nije trebala platiti županiji ugovorenu kaznu radi kašnjenja radova.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna" Andrija Jarak Okriveni detalji uhićenja u Zagrebu koja su izazvala paniku i pomutnju u poslovnim krugovima, a sve je šokirao iznos koji su uhićene djelatnice suda u Sesvetama primile kao mito

Istragu kojom je obuhvaćen i direktor te tvrtke Uskok je pokrenuo zbog zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na te zlouporabe i krivotvorenje isprave, a temeljem kaznene prijave koprivničko-križevačke policije.

Uskok sumnja da je župan na traženje odgovorne osobe društva koje je izvodilo radove, postupio suprotno odredbi ugovora prema kojoj je u slučaju prekoračenja ugovorenog roka gradnje krivnjom izvoditelja županija imala pravo naplatiti ugovorenu kaznu.

Enigma u Sisku - tko je razročio novac za školu?

Iako dio dogovorenih radova nije bio završen u roku, u cilju izbjegavanja plaćanja ugovorene kazne, Koren je 3. siječnja 2014. od direktora tvrtke zatražio da županiji dostavi antidatirani zahtjev za produženje roka izgradnje škole i sportske dvorane. Nakon što je direktor to učinio župan je u ime županije s izvođačem radova zaključio dodatak ugovoru kojim je prihvatio njegov zahtjev te mu je rok za dovršetak radova produžen do 10. siječnja 2014., tvrde u tužiteljstvu.

Time je, sumnja Uskok, župan na štetu županije tvrtki pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 125.000 kuna.

Župan je, kada se slučaj počeo spominjati u medijima, odbacivao optužbe govoreći da iza njih stoje politički motivi i da je sve radio prema zakonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook