Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je odredio istragu nad pet osoba zbog sumnje na organizirani lanac prostitucije te sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvoro okrivljenika.


"USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv jednog njemačkog državljanina (1964.) i četvoro hrvatskih državljana (1980., 1978., 1973., 1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zločinačkog udruživanja i kaznenog djela prostitucije u sastavu zločinačkog udruženja. (30.1.2015.)

Vezani članci Sudnica Osječki suci gotovo 11 godina nisu prošli sigurnosnu provjeru: "Ovo je samo dokaz da se mora krenuti u reformu pravosuđa" Cijepljenje, ilustracija Konačno stiglo izvješće Nacionalnog stožera: Hrvatska bilježi manje od 60 novozaraženih u zadnja 24 sata, ali nema jednog bitnog podatka

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, od 22. srpnja 2014. do 27. siječnja 2015., u Hrvatskoj i Njemačkoj, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike i više zasad nepoznatih osoba s ciljem organiziranja pružanja seksualnih usluga od strane većeg broja ženskih osoba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Sukladno prethodnom dogovoru, pružanje seksualnih usluga za novac organizirano je u više gradova na području Njemačke. Davateljice seksualnih usluga su, sukladno uputama, osobno dolazile u Njemačku ili su ih dovozili četvrtookrivljenik i petookrivljenik te su potom bile smještane u hotelima ili stanovima u kojima su, nakon što su prethodno njihovi profili bili objavljeni na internetskim stranicama, pružale unaprijed dogovorene seksualne usluge.

Provookrivljenik je u njihovo ime s klijentima dogovarao vrstu, vrijeme, mjesto i cijenu usluge ili su to, po njegovom nalogu, dogovarale drugookrivljenica, trećeookrivljenica i druge osobe.

Nakon naplate davateljice seksualnih usluga su od dobivenog novca 50 posto slale izravno prvookrivljeniku ili su od njih novac preuzimali četvrtookrivljenik, petookrivljenik i druge zasad nepoznate osobe te su ga predavale prvookrivljeniku koji je za organiziranje pružanja više od 2000 spolnih usluga primio najmanje 650.000,00 kuna. Dio novca je, sukladno prethodnom dogovoru, prvookrivljenik davao ostalim okrivljenicima.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvoro okrivljenika", stoji na stranicama DORH-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook