Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uredi državne uprave radit će na dane izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uredi državne uprave i županijama i Gradu Zagrebu te državni službenici koji se bave popisima birača radit će dan prije i na sam dan parlamentarnih izbora, u subotu i nedjelju, 24. i 25. studenoga, odlučila je danas hrvatska Vlada.

Uredi državne uprave će na dan izbora raditi za svo vrijeme
glasovanja, od 7 do 19 sati, a državni će službenici za rad u dane
izbora biti plaćeni sukladno kolektivnom ugovoru, stoji u Odluci o
obvezi rada ureda državne uprave u dane izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje rade? FOTO Ovo su UREDI super uspješnih ljudi! Slika nije dostupna Prihvatili racionalizaciju? Vlada broj državnih zaposlenika smanjila za 387

Sve teče prema najvišim standardima, i što se tiče zakonodavstva i tehničkih priprema, izjavio je na Vladinoj sjednici državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić.
Objasnio je da su uredi državne uprave građanima, biračima dostavili izvatke iz popisa birača, da je i u novinama tiskan letak kojim se svi birači pozivaju da provjere podatke i isprave eventualne pogreške u biračkim popisima, te da to mogu učiniti na internetu, SMS-om i telefonom.

Premijer Ivo Sanader podsjetio je da birači koji na dan izbora nisu u svom mjestu prebivališta mogu glasovati, ali da se prije toga moraju javiti i reći gdje će glasovati.

Onaj tko je na putu, primjerice u Rim, moći će glasovati u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, ali to mora prije prijaviti, kazao je Sanader, kojega je zanimalo što je s građanima koji dva, tri dana prije izbora promijene mjesto prebivališta.

- Život teče, ljudi se sele, odgovorio je Palarić, ističući da će za
građane koji promijene prebivalište, ili za one koji uoče pogreške u biračkom popisu, uredi državne uprave raditi i na sam dan izbora.

Premijer Sanader podsjetio je da će noćas u ponoć službeno početi izborna promidžba.

- Nakon što se noćas u ponoć oglasi gong počinje izborna kampanja, kazao je Sanader, pozivajući sve birače da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene