Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike gužve

Upozorenje vozačima: Ne planirajte put kroz Sloveniju za vikend, Putin dolazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu, 30. srpnja u susjednu nam Sloveniju dolazi ruski predsjednik Vladimir Putin zbog svečanosti koja će se održavati u Ruskoj kapelici. Očekuju se velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije.

Hrvatski autoklub ima najave kako će se na tom području zatvarati autocesta A2 između Ljubljane i tunela Karavanke kao i sam tunel, na dulji ili kraći period zbog prolaska zaštićenih osoba. Promet će biti omogućen paralelnim prometnim pravcima.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi

Istovremeno riječ je o vikendu – pravoj špici turističke sezone jer krajem srpnja, odnosno početkom kolovoza počinju praznici u dijelu Njemačke (područje Bavarske i Baden Württemberga) i u Italiji, a i mnogi Hrvati će se tog vikenda otputiti na svoja ljetna odredišta.

Prometno-informacijski centar u Sloveniji savjetuje vozačima koji voze iz zapadne i sjeverne Europe prema Hrvatskoj da putuju prometnim pravcima preko Italije (Villach-Tarvisio-Udine-Trst) ili Austrije (Graz-Spielfeld), zatim kroz Sloveniju (Maribor-Lendava ili Maribor-Ptuj) te dalje prema Hrvatskoj. U Hrvatskoj se upućuju na autocestu A2 Zagreb-Macelj ili A4 Zagreb-Goričan prema Zagrebu.

Na našim prometnicama ponovno očekuju se gužve i zastoji na autocestama, a osobito na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3), na naplatama Lučko, Sveta Helena i Zaprešić, na graničnim prijelazima, u trajektnim pristaništima i lukama. No zbog zatvaranja pojedinih cesta u Sloveniji i preusmjeravanje prometa na druge cestovne pravce, iz HAK-a kažu da je teško savjetovati domaćim turistima kad točno krenuti na putovanje i što na svom putu mogu očekivati.

Svima koji u subotu, 30. srpnja iz Hrvatske planiraju put prema sjevernoj Europi savjetuje se da koriste najprotočniji pravac, a to je autocestom A4 Zagreb-Goričan prema graničnom prijelazu Goričan, zatim kroz Mađarsku prema Sloveniji, Lendavi i dalje prema Austriji. Drugi mogući pravac je autocestom A2 Zagreb-Macelj preko graničnog prijelaza Macelj prema Mariboru, no na tom su dijelu radovi između graničnog prijelaza Macelj i Ptuja. Pravac za sve koji iz Hrvatske idu prema Italiji je autocesta A6 Rijeka-Zagreb, prema graničnim prijelazima Rupa ili Pasjak i dalje prema Italiji.

Ako se prometuje prema sjeveru Europe, iz HAK-a savjetuju izbjegavanje dionice od Zagreba preko graničnog prijelaza Bregana prema Ljubljani, odnosno područje oko Ljubljane.

Zbog zatvaranja cesta i pojačanog priljeva vozila, bit će onemogućeno prometovanje prema zračnoj luci na Brniku. Putnicima koji taj dan imaju zakazane letove savjetuje se raniji polazak prema toj zračnoj luci u Sloveniji.

Sve informacije o zatvaranjima prometnica mogu se pronaći na internetskim stranicama slovenskog Prometno-informacijskog centra, a dio informacija bit će i na stranicama Hrvatskog autokluba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene