444326
444326
444326
444326
444326

I DALJE KOLONE NA CESTAMA Provjerite stanje u prometu i izbjegnite gužve

  • , 23.07.2016., 17:04
  • Autor:
  • komentara

Na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, ali i u obratnom smjeru, promet je vrlo gust, vozi se u kolonama koje se sporo kreću, a na nekim cestama kolone povremeno stoje.

 
 
 
 
Trenutno stanje u prometu (Video: Dnevnik Nove TV)
Trenutno stanje u prometu (Video: Dnevnik Nove TV)

 

Kolona u smjeru mora 9 kilometara

Vrlo je gust promet na većini cesta pa se vozi u koloni i uz povremene zastoje:

 - na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok (kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 9 km). Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 6 km, a na naplati Demerje 2 km.

Na pojedinim dionicama gust promet u oba smjera:

- na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena (smjer Goričan) kolona je oko 1 km;

- na autocesti A7 pred naplatom Rupa i na dionici u smjeru Krka, pa se vozila zaustavljaju prije tunela Burlica;

- na riječkoj obilaznici kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre; duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska); 

- s otoka Krka u smjeru kopna kolona je 4 km, a u smjeru Krka oko 1 km, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Gužve na graničnim prijelazima

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj, na naplati Trakošćan (autocesta A2) kolona je oko 3 km. Zbog stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč i Đurmanec.

Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

Zbog čestih prometnih nezgoda u vožnji u koloni HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Karasovići, Rupa, Plovanija, Kaštel, Nova Sela, Gabela (1 sat), Kamensko (1 sat), Gornji Brgat (1 sat), Zaton Doli; izlazak: Bregana, Bajakovo (do 3 km), Ličko Petrovo Selo (1 sat, Klek; oba: Metković (ulaz 2 sata, izlaz 1 sat), Macelj (izlaz kolona 2,5 km, čeka se oko 1 sat) i Goričan.

Pojačan promet na trajektnim pristaništima

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se