Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik interes građana

Upis u registar donatora Zaklade 'Ana Rukavina' u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaklada 'Ana Rukavina' danas je u Slavonskom Brodu uz potporu tamošnje podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi organizirala akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

'Akciju smo organizirali zbog velikog interesa građana koji žele pomoći četverogodišnjem Marinu Dulji iz Dubrovnika kod Slavonskog Broda, koji ima rijetki genetski poremećaj Hiper - IgM, a uzrokuje imunodeficijenciju. Marinov život može spasiti transplantacija koštane srži, a iako se putem Registra koštana srž traži po cijelom svijetu, odgovarajući donor još nije nađen', kazala je Mirta Vrančić, koordinatorica za medije i akcije u Zakladi Ana Rukavina.

Više desetina Brođana odazvalo se akciji u nadi da će se pronaći podudarni donor koji bi mogao spasiti život dječaku. Ovo je treće muško djete obitelji Dulj koje boluje od imunodeficijencije. Nažalost, zbog nemogućnosti pronalaska donora već je preminuo jedan sin, a drugom je pomogla transplantacija sestrine koštane srži. 'Jako smo zadovoljni velikim odazivom Brođana na akciju. Nadam se da će biti i uspješna, jer vrlo je teško pronaći kompatibilnost koštane srži čak i kod srodnih donora', kaže Miodrag Radmilović, predsjednik slavonskobrodske podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi.

Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Hrvatskoj trenutno ima 33.924 potencijalna darivatelja. Uz pomoć darivatelja iz registra do sada je spašeno šesnaest života. U registar se mogu upisati osobe u dobi od 18 do 40 godina. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Želim život!' 36. rođendan Ane Rukavine Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina Prije točno 6 godina osnovana Zaklada koja je pomogla spasiti 25 života

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene