Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dio članova SDP-a za nikakv raskol unutar stranke ni sukobe nije čuo, neki ne žele komentirati, a neki govore o neizvjesnosti.


Medijski napisi o raskolu unutar SDP-a, odnosno o netrpeljivosti između Milana Bandića i Zorana Milnovića sve su češći. Bandićeva navodna kandidatura za predsjedničke izbore završni je korak koji Milanović dugo čeka kako bi ga izbacio iz stranke, pišu mediji. No, tu stvar ne staje jer je Bandić oko sebe okupio nekoliko visoko pozicioniranih SDP-ovaca koji osporavaju izbacivanje iz stranke objavom kandidature.

Vezani članci Šime Savić Za predsjednika Vrhovnog suda prijavio se odvjetnik čiju je kandidaturu Milanović već jednom odbio Slika nije dostupna 'Imam važnijeg posla od Bandićeve kandidature'

Bilo kakve svađe i raskol unutar stranke odrješito je opovrgnula Ingrid Antičević Marinović za Dnevnik.hr. 'Radi se o špekulacijama i priželjkivanjima. Od svakog člana SDP-a očekuje se da poštuje odluku svih članova stranke koji su demokratskim putem za predsjedničkog kandidata izabrali Ivu Josipovića', rekla je Ingrid Antičević Marinović i dodala kako je Josipović kandidat koji okuplja, a ne razdvaja ljude te kako su građani Hrvatske zaslužili takvog predsjednika. 'Sve snage unutar SDP-a usmjerene su u predsjedničku kampanju, nema nikakvih raskola ni netrpeljivosti. To neki priželjkuju koji bi željeli naštetiti našem predsjedničkom kandidatu', završila je Ingrid Antičević Marinović.

Medijska pisanja o raskolu unutar SDP-u komentirao je i SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović. 'Jasno je da se od svih članova političke stranke očekuje da podržavaju odluku većine. Ponosan sam i sretan da sam upravo ja predsjednički kandidat SDP-a', rekao je Ivo Josipović  za Dnevnik.hr. Naglasio je kako nema raskola unutar stranke i osvrnuo se na sljedeće izbore. 'U velikim družinama ima svega, ali to nije ništa opasno i bitno. Stranka je velika i jaka i pobijedit će na sljedećim izborima', optimističan je bio Josipović.

Ni negirati ni potvrditi raskol unutar DSP-a i svađe na relaciji Bandić-Milanović nije želio Igor Rađenović. 'Nemam ja tu što reći, ako su njih dvojica u svađi, neka to onda oni komentiraju i sami riješe, ja se ne želim u to miješati. Ako i postoje problemi, SDP će to riješiti unutar stranke, a oštre diskusije unutar stranke su bolje od šutnje', završio je Rađenović.

Sve će se znati u subotu

Da unutar SDP-a postoji neizvjesnost i očekivanje, potvrdio je Nenad Stazić. 'Unutar SDP-a se čeka hoće li ili neće Milan Bandić objaviti kandidaturu za predsjednika. Čekamo Bandićevu izjavu i onda ćemo vidjeti što ćemo. Ako se kandidira za predsjednika, jasno je da više ne može biti član SDP-a. Ta pravila su jasno propisana statutom stranke, ako se netko kandidira kao nezavisni kandidat ili na listi druge stranke, jasno je da ne može ostati u SDP-u', rekao je Stazić i dodao kako će stvari biti jasne u subotu. Nije želio komentirati netrpeljivost između Milana Bandića i Zorana Milanović. 'Teško je komentirati odnose između drugih ljudi. Nazovite njih dvojicu pa ih to pitajte', rekao je Stazić za Dnevnik.hr.

To smo i pokušali, no do objavljivanja ovog teksta nitko se nije oglasio iz ureda za odnose s javnošću Milana Bandića gdje smo poslali upit. Ni Zoran MIlanović ni glasnogovornica SDP-a nisu bili dostupni za komentar.