Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni inspektorat u akciji

Unatoč rušenjima, kaznama i prijavama, bahatost ilegalnih graditelja ne jenjava, ali: "Sve pomalo dolazi na red"

Aktualno Galerija Bespravna gradnja; ilustracija - 1 Bespravna gradnja; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 3 Bespravna gradnja; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 4 Bespravna gradnja; ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bespravna gradnja; ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Borba protiv ilegalne gradnje u Istri ne jenjava. Od sjevera do juga češljaju se parcele. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Nanizane jedna do druge i sve s istim ukrasom. U jednom od dijelova Općine Ližnjan gotovo da i nema kuće kojoj građevinska inspekcija nije stavila žutu ploču.

Samo u listopadu na samom jugu Istre Državni je inspektorat zapečatio čak 63 gradilišta. Jedan je objekt sam investitor već i srušio.

''Govorimo o kućama na kat, o kućama velikih tlocrtnih površina, dakle vrlo jasno je da su to građevine koje služe za ljeto i vikende“, objašnjava načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić, ali i napominje i za iznajmljivanje na crno te dodaje: ''Mislim da je prvi sljedeći korak da se ti objekti sruše.“

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"  

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Stan ste ostavili neoštećen i uredan, računi su plaćeni, a najmodavac vam ne želi vratiti polog! Morate li zaboraviti na taj novac?

Na području Špekule možda je i najviše bespravnih objekata. Akcija protiv bespravne gradnje zahuktala se i na sjeveru Istre, a sve pomalo dolazi na red, kaže pročelnik Upravnog odijela za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Umaga Diego Banković.

U posljednjih godinu dana, Umag je, koliko je u njegovim rukama, očistio više od 70 katastarskih čestica. Zbog toga je zaposlio još komunalaca, ali i kupio kamion s kranom. Sve što nije čvrsto zidano miču sa zemljišta šumske ili poljoprivredne namjene.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene