Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Postaje li Thompson politički problem?

Unatoč bombi pjevač inzistira na koncertu u Pazinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncerti Marka Perkovića Thompsona u Istri odmah nakon najave se i otkažu. Razljućen najavama otkazivanja koncerta i u Pazinu, njegov obožavatelj pokušao je postaviti bombu. Ipak nestručnim rukovanjem bombu je aktivirao i pritom je teže ozlijeđen.

Raznesen ulaz u zgradu Boćarskog doma u Pazinu, krhotine stakla po podu posljedica su bombaškog napada, navodno strastvenog Thompsonovog obožavatelja, kojega je razljutila mogućnost da ni u Pazinu pjevač ne nastupi. Inspekcija je utvrdila da zgrada nema uporabnu dozvolu. Ovakav bombaški napad usred Pazina, mještani ne pamte od Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Bombaša, koji je kako neslužbeno doznajemo priznao postavljanje eksplozivne naprave u bolnici čuva policija. Policijska je patrola i pred njegovom kućom. 

>> 'Razbojničko uništavanje prijetnja je ljudskim životima'

>> Thompsonov obožavatelj postavio bombu?

59-godišnji Vilim Bon navodno je poznat policiji, ima podeblji dosje radi pljački, zbog kojih je odležao i zatvorsku kaznu. Njegovi susjedi iznenađeni su bombaškim napadom koji je izveo.

Za ovakve bombaške napade predviđena je kazna zatvora od 6 mjeseci do pet godina, no ukoliko je šteta velika bombaš može u zatvor i do 10 godina.

Jedno je sigurno, Thompson sada neće nastupiti u Boćarskom domu u Pazinu. Ipak s time se ne slaže njegov menadžer koji smatra da nema nikakvih prepreka održavanju koncerta, makar i na otvorenom.

'Za tog čovjeka nitko od naših registriranih fanova i cijele ekipe nije čuo. Vjerujemo u policiju i državna tijela da će istragu dovesti do kraja', rekao je Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Policija je sa svakom novom najavom Thompsonova koncerta u Istri na oprezu, jer se pokazalo kao i u pulskom slučaju, da svaki pokušaj održavanja koncerta poprima političke konotacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene