Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće sigurnosti UN-a pozvalo je u rezoluciji usvojenoj u srijedu države bivše Jugoslavije na bolju suradnju kako bi se uhitilo Gorana Hadžića, posljednjeg optuženika Haškog suda koji je još u bijegu.


Vijeće sigurnosti jednoglasno je pozvalo na 'intenziviranje suradnje, osobito između država bivše Jugoslavije, i pružanje sve potrebne pomoći Haškom sudu, posebice kako bi se uhitilo Gorana Hadžića', kaže se u rezoluciji.

Goran Hadžić optužen je za pokolj ranjenika iz vukovarske bolnice. Nakon uhićenja Ratka Mladića 26. svibnja u Srbiji, posljednji je optuženik Haškog suda koji je još uvijek u bijegu. Vijeće sigurnosti produljilo je mandat sucima ICTY-a do 31. prosinca 2012.

Vezani članci Policijski automobili, ilustracija Ratni zločin na Sajmištu: Zlostavljali i udarali muškarce pred ženama i djecom, a onda je uperio pušku u glavu djevojčici (8) koja je glasno plakala zbog oca Provjereno: Što za koga znači osuda Ratka Mladića - 12 Balkanskom krvniku ime treba biti na listi najbrutalnijih u povijesti, a oni puštaju filmove njemu u čast