Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad se male ruke slože

Umjesto da se kupaju u moru mali Splićani odlučili napraviti park

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto da vruće ljetne dane provode na plaži, grupa djece iz Splita odlučila je prionuti poslu i napraviti nešto korisno za cijelu zajednicu. Počeli su uređivati zapušteni park u svom dijelu grada.

Uzeli su alat u ruke i uhvatili se posla i složne male ruke odlučile su srediti parkić. 'Svaki dan radimo od jutro od 10 do jedan dva, a popodne se nalazimo oko pet sati i stojimo ovdje otprilike do devet', kaže Mirna Rodić.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

Ova djeca u dobi od 12 do 14 godina sa splitskog Mertojaka sama su došla na ideju da urede ovaj nekoć zapušten prostor.
Već imaju viziju kako će to izgledati idući tjedan.

'Tu bi trebala sve prekriti trava, ovdje trebamo zasaditi ružmarin i lavandu, a i trebamo još zatražit jednu klupu od gradskog kotara', kaže Ivan Jurić. Ružmarin i lavandu donijet će im već idući tjedan iz Parkova i nasada, gradske tvrtke koja je uvidjela koliko su ovi klinci ozbiljni jer umjesto kupanja i plaže, oni su izabrali rad i prašinu.

'Veći je gušt, na moru dosadi, samo se kupamo i onda idemo kući i igramo se ovdje', ističe Marin Jovanović. Na njih bi se sigurno mogli ugledati i odrasli.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene