Umirovljenici iz Ostrova pokraj Vinkovaca ostali su bez drva za ogrjev iako su ih još ljetos naručili i platili. Drva su naručili preko mjesne udruge umirovljenika.


Zima je pred vratima, a Mirina drvarnica je gotovo prazna. "Platila sam 5 metara drva još u 8 mjesecu, dala sam 1500 kuna za njih i ona još nisu stigla", govori Mira Milovanović.

Vezani članci Marija, umirovljenica Mirovine rastu, ali i to povećanje već je pojela inflacija: "Preživljavam tako što sam naučila na skromnost" PR Rad u umirovljeničkoj dobi – više od samog posla

U istoj situaciji je i njena susjeda Božica koja je preko mjesne Udurge umirovljenika naručila 10 metara drva. "Nemam ni para, ni drva. Snijeg i zima dolaze, a ja sam stara, imam 78 godina", govori Božica Dominović.

Prozvana predsjednica Udruge umirovljenika sve, pa tako i novinare uvjerava da će drva stići ovih dana. Tvrdi da dobavljač ima kvar na kamionu i da zato drva kasne. "Čeka ih 19, odustalo je četvero. Oni koji su odustali dobili su pare. Nikad ničije pare nisam pronevjerila", tvrdi Nevenka Panić, Udruga umirovljenika Ostrovo.

Mira i Božica ne žele novac jer su sada drva skuplja za 50 kuna po metru. Jedna drugoj pomažu, iako su i jedna i druga ozbiljno bolesne. Mira živi od socijalne pomoći, u kući bez vode i WC-a, doslovno na rubu gladi. A za drva kojih nema izdvojila je svoju dvomjesečnu socijalnu naknadu.

Svi koji žele pomoći, to mogu učiniti putem sljedećeg kontakta:

Mira Milovanović, Kolodvorska 131, Ostrovo, broj mobitela: 098 1896271

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju