Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potjera kroz tri županije

VIDEO: Dramatična potjera na autocesti A1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava drama odvijala se jutros na autocesti A1. Presretači su kroz tri županije hvatali opasnog vozača.

Na autocesti A1 policija je jutros bila u potjeri za duševnim bolesnikom iz Đurđevca koji je u ukradenome automobilu jurio prema Zagrebu, a zaustavio se tek kad je na izlazu iz tunela Male Kapele udario u usmjerivač prometa i oštetio gumu. Potjera policijskih 'presretača' kroz tri županije za automobilom koji je opasno brzom vožnjom ugrožavao promet Dalmatinom završila je u oko 10,30 sati uhićenjem 32-godišnjeg vozača.

Pročitajte i ovo PR Oglas A1 SafeNet od sada štiti i sve korisnike na bonove Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo

U potjeru za 32-godišnjim vozačem, na čiju je brzu vožnju vozače jutros upozorio i Hrvatski autoklub, najprije je krenula zadarska policija, kojoj je tada nepoznati vozač osobnog automobila VW jette s razbijenim prednjim vjetrobranskim staklom pobjegao u Starigradu i krenuo prema čvoru Maslenici, gdje je, kako prenose mediji, na naplatnim kućicama probio rampu i ušao na autocestu u smjeru Zagreba.

Spomenuvši da je vozilo probilo jednu brklju na zadarskom području, glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić je kazala da tek treba utvrditi štetu koju je vozač prebrzom vožnjom uzrokovao, kao i razloge takvoj vožnji. Dojavu o ugrozi prometa dobila je najprije zadarska policija, te je potjera krenula oko 9,45 sati, trajala dalje kroz Ličko-senjsku županiju, da bi automobil stao po izlasku iz tunela zbog kvara.

U potjeri za automobilom 'VW jetom' koprivničkih registarskih oznaka, zbog čije vožnje je Hrvatski autoklub oko 9 sati objavio upozorenje vozačima, sudjelovali su pripadnici Mobilne jedinice zvane 'Kobre' triju policijskih uprava - Zadarske, Ličko- senjske i Karlovačke. No, pomahnitali vozač nastavio je suludu vožnju do tunela Male Kapele, na čijem je izlazu izgubio nadzor nad automobilom i udario u usmjerivač prometa, pri čemu je oštetio gumu. Tek tada se 32-godišnjak zaustavio te je uz uporabu sile svladan i odveden u policijsku postaju. Policijska potjera trajala je nešto više od sat vremena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene