Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skrivao se 5 dana

Dolijao na granici: Policija uhitila krijumčara koji je migrante ostavio da tonu u Kupi

Potraga za krijumčarem (Foto: Dnevnik.hr)
Potraga za krijumčarem (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Potraga za krijumčarem (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Policija je u petak navečer na Bajakovu uhitila 45-godišnjeg srbijanskog državljana osumnjičenog da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi na glinskom području, nakon čega je jedna migrantica poginula, doznaje u policiji.

Osumnjičeni je, poslije pet dana skrivanja, uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo dok je oko 21,50 sati autobusom htio prijeći u Srbiju, potvrdio je MUP.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Ivan Brozović Drama na rijeci Dramatična akcija spašavanja migranata iz Kupe: "Intervencija je bila dosta zahtjevna zbog visokog vodostaja rijeke i niske temperature"

Kako su trojica njegovih pomagača ranije otkrivena, prijavljena i pritvorena i 45-godišnjak je odmah smješten u istražni zatvor u Sisku.

Za glavnim osumnjičenikom u toj krijumčarskoj skupini tragalo se od nedjelje kada je s kombijem punim migranata, bježeći od policije, sletio u Kupu u Slatini Pokupskoj. No, on je uspio iskočiti i pobjeći prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Još nije poznato gdje se nalazio i kuda se proteklih pet dana kretao 45-godišnjak nakon što je napustio tonući kombi s migrantima pri čemu je jedna migrantica poginula. Ustanovljeno je jedino kako je osumnjičeni u autobus za Srbiju ušao na području Grada Zagreba.

Ostali će se detalji, kako se očekuje, rasvijetliti u daljnjem kriminalističkom istraživanju.

Migrante su iz rijeke spasili policajci koji su ranije pokušali zaustaviti te 'uloviti' krijumčarski kombi iz kojega su na kraju izvukli 11 osoba. Međutim, jedna žena je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Svi spašeni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene