Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjeno pušenje

Ugostitelji spremili pepeljare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas od ponoći zabranjeno je pušenje u kafićima i restoranima.

Pušenje je dopušteno samo u onim lokalima koji imaju ugrađen poseban ventilacijski sustav. Nakon što je prošla ponoć ugostitelji su spremili pepeljare i upozorili goste da više ne smiju pušiti u lokalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POPUŠTANJE MJERA Detalji novih mjera koje stupaju na snagu u ponedjeljak: Doznajte kakva će pravila vrijediti za kafiće i restorane Antun Buić NADAJU SE NASTAVKU POTPORA Ugostitelji jedva dočekali otvaranje terasa, ali postoji problem: ''Bojim se da bi u trećem mjesecu moglo ponovno zahladiti..."

>> Samo manji dio kafića dobio dozvolu za pušenje

Kako velika većina kafića još uvijek nema ventilaciju, gosti su uglavnom pušili na terasama što im zbog toplog vremena i nije previše smetalo. 'Ja moram priznati da sam jedva dočekao zabranu jer pogotovo po zimi ću moći doći u kafić i napokon normalno disati’, rekao je jedan gost.

Od 16.000 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj samo 417 ih zatražilo dozvolu za pušački prostor a za sada ju je dobilo tek 156 lokala. 'To je oko 1,5 posto. Ja sam zadovoljan, makar bi volio da nije nitko zatražio', rekao je ministar zdravstva darko Milinović.

Pušači koji su prvog dana zabrane u dimu morali uživati uglavnom na terasama nisu previše ljuti, barem dok im je vani ugodno. Gosti koji budu pušili tamo gdje ne smiju kažnjavat će se sa 1.000 kuna, a ugostitelji od 30 pa do čak 150 tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene