Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je zastupnicima poslala konačan prijedlog Zakona o udžbenicima kojim bi oni vrijedili četiri, a ne jednu godinu kao do sada.


Time bi se mnogim roditeljima bitno umanjili troškovi, a isto tako, Vlada predlaže da se ubuduće udžbenici biraju na školskom vijeću, a ne da ih svaki profesor bira za svoj predmet. Tako smo do sada imali situaciju da kemiju ili zemljopis, učenici u istoj školi uče iz nekoliko različitih udžbenika. Višak knjiga, koji je ostao u skladištima, prodavat će se i ove godine, ali tvrde u Vladi, po nižim cijenama.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković odgovorio Milanoviću: "Predsjednik namjerno krši zakone ove države. Koliko znam, nije položio ni pravosudni ispit" Prosvjedi u Varšavi Poljska oporba ublažila stajalište o abortusu kako bi pridobila mlađe birače

>> SDP: Vlada bolesno gospodarstvo liječi andolom

'Bilo je i slučajeva da se atlasi za 6., 7. i 8. razred te gimnaziju, svake godine rade novi. To je najmanju ruku nelogično, jer mislim da se svijet ne mijenja tako lako, od godine do godine', zaključila je premijerka Kosor.