Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Zakon

Udžbenici će vrijediti četiri, a ne jednu godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je zastupnicima poslala konačan prijedlog Zakona o udžbenicima kojim bi oni vrijedili četiri, a ne jednu godinu kao do sada.

Time bi se mnogim roditeljima bitno umanjili troškovi, a isto tako, Vlada predlaže da se ubuduće udžbenici biraju na školskom vijeću, a ne da ih svaki profesor bira za svoj predmet. Tako smo do sada imali situaciju da kemiju ili zemljopis, učenici u istoj školi uče iz nekoliko različitih udžbenika. Višak knjiga, koji je ostao u skladištima, prodavat će se i ove godine, ali tvrde u Vladi, po nižim cijenama.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

>> SDP: Vlada bolesno gospodarstvo liječi andolom

'Bilo je i slučajeva da se atlasi za 6., 7. i 8. razred te gimnaziju, svake godine rade novi. To je najmanju ruku nelogično, jer mislim da se svijet ne mijenja tako lako, od godine do godine', zaključila je premijerka Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene