Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udružena ljevica traži smjenu Kirina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet stranaka Udružene ljevice oštro prosvjeduje protiv najavljenih mjera ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina da će policija počiniteljima težih prometnih prekršaja i onima koji ih ponavljaju oduzimati vozila, te od premijera Ive Sanadera traži da zbog, kako kažu, protuustavnih mjera smijeni Kirina.

"Oduzimanje vozila protuustavni je čin jer Ustav Republike Hrvatske jamči da nitko, pa ni bilo koji ministar ne može otuđiti ili oduzeti nečiju privatnu imovinu", priopćio je danas predstavnik Udružene ljevice Zlatko Klarić, koji je i kandidat te koalicije za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Davor Filipović, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja afera Mreža Filipović: "Nisam znao za poruke, ali preuzimam odgovornost. Radio sam pošteno. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove" Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe"

Dodaje da je Udružena ljevica svjesna nesreća i problema koji se svakodnevno događaju u prometu, ali i ocjenjuje da se to ne rješava niti se smije rješavati mjerama koje najavljuje ministar Kirin.

"Represivne metode ne mogu rezultirati uspjehom, a još manje izmjenama zakona kojim će jedni biti zaštićeni i prolaziti nekažnjeno, dok će se Kirinove izbacivačke metode primjenjivati na poštenim građanima. To će moći tek onda kada će građanima kupiti vozila", kaže Klarić u priopćenju.

Kirina proziva i da je "svoju nesposobnost dokazao i uvođenjem 0,0 promila alkohola, skupih kamera i nedodirljivih patrola, što nije dalo nikakvog rezultata u povećanju sigurnosti u prometu".

Budu li Kirinove mjere prihvaćene, u Udruženoj ljevici najavljuju prosvjedne skupove po Hrvatskoj, a aktualnoj vlasti poručuju da su "građanima oduzeli sve što su mogli i da bi bilo koje privatno vlasništvo mogli oduzeti još jedino sebi".

"Ova je vlast previše štete nanijela hrvatskom društvu i zadnja je koja će građane učiti redu, kulturi i poštivanju zakona", stoji u priopćenju Udružene ljevice koja okuplja Akciju socijaldemokrata Hrvatske, Socijalističku radničku partiju, Hrvatsku radničku stranku, Stranku nove alternative - pokret zelenih i Jadranske socijaldemokrate.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene