Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika domaćim institucijama

Udruga Franak: 'Švicarska središnja banka jedina je institucija koja nam želi pomoći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potezu švicarske središnje banke vesele se u udruzi Franak, ali kažu kako je to jedina institucija koja im pokušava pomoći.

Pomoć sada traže u ustavu. Podnijeli su prijedlog Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti kredita s valutnom klauzulom. Pozivaju se na primjer Islanda gdje su krediti s valutnom klauzulom proglašeni ilegalnima. Hrvatskoj udruzi banaka poslali su zahtjev za sastankom kako bi razgovarali o mjerama za pomoć građanima koje švicarac vodi u propast.

Pročitajte i ovo Udruga Franak: Ilustracija - 3 Udruga Franak Županijski sud u Varaždinu radi na svoju ruku? "Dociraju i glume Ustavni sud koji još nije ništa odlučio" Igor Metelko IGOR METELKO ZA DNEVNIK.HR Vrijeme opako curi: "Imate još tri dana kako bi vratili svoj novac od banaka, neke kategorije moći će tužiti i nakon 14. lipnja"

'U slučaju ukidanja valutne klauzule tražimo da se zaduženja reobračunaju prema vrijednosnim u vrijeme podizanja kredita', kaže Brankica Ivanković iz udruge Franak.

'Msilim da to što smo zapostavili što moramo raditi dva posla i obitelj i djecu mislim da ti nitko više neće moć trpjeti i sve više i više ljudi pada u depresiju, šalju nam mailove da ne mogu više dalje', dodaje Vjekoslava Martan iz iste udruge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene