Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banke tužilo 40.000 građana

Nova pobjeda udruge Franak: "To je zadnja stepenica prema glavnom cilju"

Aktualno Galerija Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 5 Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 4 Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 3 Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 3 Foto: DNEVNIK.hr Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak Foto: DNEVNIK.hr +1 Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača - 1 Galerija 1/6 >>
Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača s konvertiranim kreditima u švicarskim francima, nakon što je odbio ustavne tužbe dviju banaka.

Ustavni sud potvrdio je pravni interes potrošača s konvertiranim kreditima u švicarskim francima, nakon što je odbio ustavne tužbe dviju banaka.

Iz udruge Franak smatraju da je to zadnja stepenica prema glavnom cilju. A to je da potrošači s konverzijom osim utvrđenja ništetnosti ugovora, imaju pravo i na povratak nezakonito naplaćenog novca. Banke je do sada tužilo oko 40 tisuća građana s takvim kreditima.

Pročitajte i ovo Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 4 turistička sezona FOTO Kamp u Rovinju dobio novo ruho - bodljikavu žicu: "Percepcija sigurnosti jedan od glavnih motiva dolaska turista"

"Ništetnost se ne može konvalidirati naknadno i na ništetnost se svako ima pravo pozivati vječno! Nema te nagodbe, nema tog aneksa ugovora koji bi uklonio ništetnost koja je nastala na početku ugovornog odnosa. Međutim, unatoč svemu, Vrhovni sud do dana današnjeg nije odlučio o pravima potrošača na puno obeštećenje", rekao je Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene