Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ništetne odredbe"

Udruga Franak: "PBZ dužniku s kunskim kreditom mora vratiti 50.000 kuna kamata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Franak objavila je kako je kako je došla u posjed presude Općinskog suda u Puli kojom je presuđeno da Privredna banka Zagreb mora jednome dužniku u kunskom kreditu bez valutne klauzule vratiti ukupno 33.000 kn preplaćenih kamata plus pripadajuće zatezne kamate, odnosno ukupno oko 50.000 kn.

Iz udruge naglašavaju kako je "PBZ ugovorio nepoštenu odredbu o promjeni kamatne stope odlukom banke, zbog čega je takva ugovorna odredba ništetna odnosno nevažeća".

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Slika nije dostupna Uoči odlučivanja na Ustavnom sudu Udruga Franak nakon Marićeve objave o dogovoru s bankama: "Što je država dala bankama, imamo li razloga za zabrinutost?"

Radi se o kunskome kreditu od 488.000 kuna bez valutne klauzule koji je u PBZ-u ugovoren 2007. godine.

Iz Franka poručuju kako u slučaju ništetne ugovorne odredbe nema zastare.

"Presudom se potvrđuju naše tvrdnje kako kunski i eruo dužnici imaju jednaka prava kao i CHF dužnici. Svi su oni jednako oštećeni nezakonitim povećanjima kamata od strane banaka. Naglašavamo, banke su sve do 2013. ugovarale nezakonit način promjene kamatne stope jednostranom odlukom banke, zbog čega svi dužnici koji su ugovorili takve kredite, i euro, i kunski, i CHF dužnici, imaju pravo tužbama zahtijevati vraćanje preplaćenih kamata i naplatu pripadajućih zateznih kamata", tvrde u Franku.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene