Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga udovica hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije ocijenila je danas kako se ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić svojim pozivom žrtavama nasilja da s gay populacijom traže svoja prava ruga svim žrtvama Domovinskog rata.


‘Poistovjećivanje žrtve žena u Domovinskom ratu s 'patnjama' poklonika gay pridea u potpunosti oslikava vaše osobne vrednote, ljudskost i empatiju’, navodi Udruga udovica u pismu ministrici Pusić. Udruga se pita nije li sramota da se Udrugu žena žrtava rata poziva na ulicu da paradom s gay populacijom traže svoja prava. ‘Tim pozivom rugate se žrtvama rata, relativizirate ih i duboko vrijeđate sve žrtve Domovinskog rata’, piše Udruga ministrici Pusić.

Podsjećajući kako su se i oni u nekoliko navrata bezuspješno obraćali ministrici Pusić sa zamolbom za prijem, Udruga navodi da ostaju zgroženi manipulativnošću i obezvrijeđivanjem ljudske patnje u njezinim izjavama kojima, smatraju, želi skrenuti pozornost sa sebe i neoprostivosti ignorancije na vapaje žrtava.

Udruga udovica poručuje da je trpjela ignoranciju Vesne Pusić ali da žene iz Domovinskog rata, udovice i žrtve neće prikrivati ničiji zločin i neće šutjeti o zločinu počinjenom nad njima i njihovom djecom. Mole ministricu, kako ističu barem iz poštovanja prema ustanovi u kojoj obnaša dužnost, malo više političke korektnosti.

Ministrica Pusić nedavno je izrazila očekivanje da će svi koji su bili žrtve nasilja i bore se protiv njega biti dosljedni te biti u prvim redovima i na gay prideu. Komentirajuću jučer tvrdnje kako nije našla vremena da primi žene silovane u ratu dok se istodobno zalaže za prava LGBT osoba, Pusić je izrazila apsolutnu spremnost da sa ženama silovanim u ratu razgovara o sankcioniranju ratnih zločina i upozorila da je silovanje u ratu jedan od najtežih zločina. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Vladimir Putin (Foto: AFP) Burno zbog poziva Predsjednice Putinu da dođe u Hrvatsku; Plenković poručio: "Čut ćemo se poslijepodne" Vesna Pusić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Pusić otkrila razloge zbog kojih Milanovićeva vlada nije ratificirala Istanbulsku konvenciju