Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Učenik koji je izazvao izgred dobio opomenu pred isključenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stegovno vijeće 1. srednje škole u Vukovaru izreklo je na jučerašnjoj sjednici opomenu pred isključenje učeniku 4. razreda te škole koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu jer je još u prosincu prošle godine u pijanu stanju fizički napao učenika 1. razreda koji se školuje na hrvatskom jeziku i pismu, potvrdio je danas ravnatelj te škole Josip Rac.

Stegovno vijeće učeniku je izreklo opomenu pred isključenje pošto su prošli tjedan učenici 1. i 4. razreda hrvatske nacionalnosti te škole tri dana bojkotirali nastavu tražeći od školskih vlasti da pokrenu stegovni postupak protiv učenika koji je izazvao izgred te da ga udalje iz nastave.

Pročitajte i ovo Siniša Fučkar i Barbara Štrbac Strašan slučaj u Ludbregu Učenik skočio s prvog kata škole: Traumatolog za Dnevnik Nove TV otkrio u kakvu je stanju dječak Nasilje u školi tučnjava profesora i učenika VIDEO Za Dnevnik Nove TV svoju stranu priče iznijeli su učenici koji su stali u obranu uhićenog profesora: "Učestalo je provocirao, spominjao mu suprugu..."

Takvu je odluku donijelo i Učeničko vijeće, a Roditeljsko vijeće predložilo je da se učeniku izrekne opomena pred isključenje.
Učenici koji su bojkotirali nastavu školskim su vlastima spočitavali da pokušavaju zabašuriti slučaj. Ravnatelj Rac odbacio je te tvrdnje s obrazloženjem kako su školske vlasti izgred odmah prijavile policiji te se aktivno uključile u njegovo razrješenje.

Rac je također rekao kako će učenici koji su bojkotirali nastavu morati nadoknaditi izgubljene sate.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene