Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoranu čekaju 40 godina

Učenici škole u Sikirevcima predsjednici Grabar-Kitarović rekli da nemaju dvoranu, ona im odgovorila: "Zato imate livadu"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Igralište osnovne škole u Sikirevcima (Foto: Dnevnik.hr) Igralište osnovne škole u Sikirevcima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Livada osnovne škole u Sikirevcima (Foto: Dnevnik.hr) Livada osnovne škole u Sikirevcima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Kada su spontano zaustavili predsjednicu u obilasku Brodsko-posavske županije, osnovnoškolci iz Sikirevaca nisu ni zamišljali da će predsjednica zaobići službeni protokol, stati i pozdraviti ih.

Iznenadila ih je svojom gestom, baš kao i javnost kada im je rekla da umjesto školske dvorane - imaju livadu. Livadu kao zamjenu za školsku dvoranu predložila je predsjednica sikirevačkim osnovnoškolcima. Iako je javnost iznenadila, ravnateljicu - nije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

"Nisu djeca niti reagirala niti smo mi reagirali, bio je baš onako smijeh, jer su djeca spontano uzviknula da nemamo dvoranu", kazala je Terezija Štrljić, ravnateljica škole i dodala: "Niti su bili razočarani, niti oduševljeni odgovorom. Djeca kao djeca, kao i mi."

Ipak, dvoranu čekaju već 40 godina. Dotad se snalaze ista prostorija je po potrebi blagovaonica i sportska dvorana. "Igraju u holu, a kad dođe veliki odmor, onda se to brzo sklapaju stolovi, malo smo tu umjetnici. Znači pred veliki odmor, nekih 15 minuta teta briše stolove, raširuju se stolovi, tu se jede..", nastavlja Terezija Štrljić, ravnateljica škole.

Osnovna škola u Sikirevcima samo je jedna od tri osnovne škole u Brodsko-posavskoj županiji koja nema sportsku dvoranu. Imaju svu dokumentaciju, ali ne i 8 do 10 milijuna kuna koliko trebaju za izgradnju.

"U ovom trenutku fiskalni kapacitet brodsko-posavske županije je takav da nismo u mogućnosti sami izgraditi dvoranu jer se radi o visokoj investiciji, ali ulažemo maksimalne napore u iznalaženju svih mogućih izvora financiranja kako bi mogli zatvoriti takvu jednu visoku konstrukciju", kazao je Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije.

A čim su joj se djeca potužila, predsjednica je razgovarala sa županom. Inzistirala je da se projekt dvorane stavi u proceduru, a izgradnja postane prioritet.

"Imamo tako smjene da budemo i pomiješani, onda se malo zguraju i bude svakako...", odaje Štrljić. Dok je lijepog vremena - uvijek im preostaje poslušati predsjedničin savjet. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene