Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi tehnički pregled

Oglasio se Grad o novim tramvajima, jako ih hvale: Spominju i Japan

Polovni tramvaj iz Njemačke
Polovni tramvaj iz Njemačke Foto: DNEVNIK.hr
Sukladno ranijim najavama vezanima uz isporuku tramvaja iz njemačkog Augsburga, Grad Zagreb je izvijestio kako je danas stigao prvi rabljeni tramvaj na trešnjevačku remizu ZET-a.

Grad Zagreb ističe kako je riječ o tipu tramvaja kakav i danas svakodnevno prometuje njemačkim gradovima poput Berlina, Munchena, Mainza i dr.

Nabavljeni tramvaji iz Augsburga prošli su potpunu obnovu te zadovoljavaju visoke prijevozničke standarde u Njemačkoj. Tramvaji su izvorno proizvedeni 1996. godine, no zbog postupka obnove koji je obuhvatio sve segmente vozila, njihovo stanje očuvanosti i ispravnosti je na razini znatno mlađih vozila i neosporno je kako će još dugi niz godina odgovarati zahtjevnim uvjetima svakodnevnog prijevoza i gradskog prometa općenito.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić Bespravna gradnja Barbarić se oglasio nakon presude: Kuću će srušiti sam, dotaknuo se i ljudskih prava

O njihovoj kvaliteti govori i činjenica kako taj tip tramvaja i dalje svakodnevno prevozi milijune njemačkih građana te smo sigurni kako će zadovoljiti i naše potrebe i standarde prijevoza. Konkretno, ovakav tip tramvaja u ovom trenutku prometuje sljedećim gradovima:

Berlin: godišta 1994.-1998.
Munchen: godišta 1994.-1997.
Nuremberg: godišta 1995.-1996.
Frankfurt na Odri: godišta 1993.-1995.
Jena: godišta 1995.-1997.
Mainz: 1996. godište
Augsburg: 1996. godište

Ovakvi tramvaji, proizvedeni krajem 1990-ih, prometuju i u više gradova u Japanu, kao što su Kumamoto, Takaoka, Okayama, Toyama i Fukui.



Nakon dolaska tramvaja, slijedi procedura tehničkog pregleda vozila od strane stručnog povjerenstva, ishođenje rješenja za prometovanje te edukacija servisnog i prometnog osoblja kako bi se stvorili svi preduvjeti za njegovo uključenje u promet tijekom ovog mjeseca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene