Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminal

SNIMKE NADZORNIH KAMERA Ovako se krade u hrvatskim trgovinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trgovinama se krade sve - od pršuta i kobasica do kave i čokolade.

U posljednje vrijeme krađa po supermarketima uzela je maha. S jedne strane, svaka krađa do 2000 kuna po Zakonu spada u prekršaj, pa poslodavci moraju ići na privatnu tužbu.

S druge strane, riječ je o pravom organiziranom kriminalu gdje se ukradena roba kasnije nalazi na tržnicama ili u malim lokalnim dućanima.

Dnevnik Nove TV dobio je snimke jedne takve krađe, u ovom slučaju čokolade.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Igor Steljić, voditelj tjelesne zaštite ističe da se krade se jako puno prehrambenih proizvoda i to zato jer se jako dobro prodaju. I to najviše suhomesnati proizvodi. Kobasice, šunke, pršuti.
Na drugom mjestu su alkoholna pića. Na trećem žvakaće gume, sokovi, kava, čokolade.
U iznošenju svih tih stvari iz trgovina - služe se svime.

'Žene se svega dosjete, imaju dvije haljine na sebi koje su prošivene, znači odozgo imaju rupu, a dolje su zašivene, spojene u jedno i ona jednostavno suhomesnate proizvode, čokolade trpa u svoju jaknu, to sve pada na tlo. I onda ona to sve zajedno sa svojom velikom suknjom vuče za sobom pa to izgleda komično', priča Steljić.

Šibenska policija uhvatila četiri osobe odgovorne za čak 37 krađa i provala

Devedeset posto krađa obavljeno je profesionalno uz šarolik pribor. Od ovakvih torbi obloženih aluminijskom folijom do poklon vrećica koje detektor ne može prepoznati.
Što je organizirani kriminal, a što krađa iz neimaštine - odmah se vidi.

'Za svoje potrebe nije ukrao 17 zimskih kobasica čajnih. Za svoje potrebe je ukrao kad vi vidite da je žena uzela maslac, litru mlijeka, kilo šećera, brašna ili nešto slično', kaže Steljić.

Upravo zbog toga mnogi centri danas imaju multimegapikselne kamere pomoću kojih se i na parkingu najmanja sitnica može jasno vidjeti. A određeni događaji mogu se pretraživati po licima i bojama. Jer, svaki dan jedna trgovina je dva do tri puta na udaru lopova.

Uz to što su uvijek korak ispred policije, kradljivcima na ruku ide i zakon. Jer, sve ukradeno do 2000 kuna nije kazneno djelo, već trgovac mora ići u privatnu tužbu - što mnogima nije isplativo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene