Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije odvojene akcije

Šibenska policija uhvatila četiri osobe odgovorne za čak 37 krađa i provala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela dvije osobe, 22-godišnjaka i 32-godišnjaka s prebivalištem na splitskom području, te mladića (29) koji je od njih otkupljivao ukradenu robu. Također, priveden je i 19-godišnji Kninjanin odgovoran za čak 21 tešku krađu.

U dvije odvojene policijske akcije šibenska policija uhvatila je četiri osobe odgovorne za čak 37 krađa i provala na šibensko-kninskom području, rekao je u četvrtak na konferenciji za medije načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Policija je privela dvije osobe, 22-godišnjaka i 32-godišnjaka s prebivalištem na splitskom području, koji su od polovice studenog prošle godine do kraja siječnja 2015. godine 16 puta provalili u vikend kuće u naselju Ražanj pokraj Rogoznice, a priveden je i 29-godišnji mladić koji je od provalnika otkupljivao ukradenu robu.

Načelnik Kostanić je kazao kako je dvojac iz vikendica krao sve što je moglo postići nekakvu vrijednost u pretprodaji.

Iz stana ukradeno gotovo POLA milijuna kuna!

Najčešće se radilo o tehničkoj robi, alatu, instrumentima, no krali su čak i maslinovo ulje, te makete jedrenjaka, priskrbivši si tako protupravnu korist u vrijednosti robe procijenjenoj na oko sto tisuća kuna.

Policija još uvijek nije pronašla sve ukradene predmete, no dio su pronašli kod provalnika, a dio kod otkupljivača.

Svi pronađeni predmeti, napominje načelnik, su u šibenskoj policijskoj postaji, pa Kostanić poziva vlasnike vikendica u koje je dvojac provaljivao da dođu identificirati svoju imovinu.

Poznati policiji

Policija je i ostale vlasnike objekata u Ražnju da ih posjete kako bi vidjeli jesu li i oni bili meta provalnika.

Sva trojica uhićenih su, kazao je Kostanić, otprije poznati policiji, a određen im je pritvor od 30 dana.

U drugoj policijskoj akciji šibenska policija privela je 19-godišnjeg Kninjanina, otprije poznatog policiji, odgovornog za čak 21 tešku krađu i provalu, od čega 12 u pokušaju.

Po bolnicama krala ženske torbice, osuđena na 3 godine zatvora!

Kako je utvrdila policijska istraga, mladić je od polovine prosinca 2014. do polovine siječnja ove godine provaljivao uglavnom u ugostiteljske objekte, a krao je uglavnom novac, nakit i tehničku robu.

Ukupna šteta koju je priskrbio vlasnicima iznosi oko 10,5 tisuća kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene