Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U svibnju karavana "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalna 8. karavana "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske", održat će se od 27. do 31. svibnja pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, izvijestila je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDT) koprivničke Podravke.

Na put u osobnim automobilima krenut će iz Zagreba 30-tak hrvatskih branitelja i stradalnika iz svih krajeva Hrvatske, a obilazit će bolnice i zdravstvene ustanove od Karlovca, Gospića, Šibenika, Dubrovnika, Kutine, Osijeka pa do Vukovara, gdje će karavana završiti.

Pročitajte i ovo Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga" Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

Želja je organizatora da se obiđe što više zdravstvenih ustanova koje su u vrijeme Domovinskog rata bile na prvim crtama obrane, a u kojima su se liječili hrvatski branitelji.

Na taj način nastojat će se skrenuti pozornost i na iznimne rezultate koje su u najtežim godinama za stvaranje hrvatske države postigli zdravstveni djelatnici, a što se, ocjenjuje Udruga, "nažalost sve više marginalizira, prešućuje i zaboravlja".

Osim Udruge branitelja koprivničke Podravke, koja je i pokrenula ovu akciju, u organizaciji će sudjelovati i Udruga branitelja INA-Naftaplina i Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991..

"Cilj naše akcije je ne zaboraviti one koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, odnosno neprestano podsjećati na žive i mrtve hrvatske branitelje i stradalnike, jer bez njih ne bi bilo ni Hrvatske!", navodi se u priopćenju Udruge branitelja koprivničke Podravke.

Sudionici karavane "Da se ne zaboravi" lani su obilazili masovne grobnice iz Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene