Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić u subotu je u konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu zaredio za svećenike deset kandidata kojim je zaželio dobrodošlicu u "svećeničku obitelj."

Galerija


"Današnje ređenje je vaše rođenje koje će mnoge obradovati", rekao je nadbiskup Barišić u propovijedi obraćajući se desetorici novozaređenih svećenika.

Po njegovim riječima, "u ritmu Božje ljubavi" i djelovanja "u ime Božje", potrebna je sabranost, tišina i svakodnevna pažnja jer bez toga će svećenici izgubiti odrednicu "Božjih prijatelja kako ih je Gospodin nazvao." "A to je onda problem i vaš osobni, onda problem i Crkve, pa i društva. To je promašenost i jedna praznina", dodao je nadbiskup Barišić tumačeći odrednicu svećenika kao Božjih prijatelja.

Nadbiskup Barišić je također rekao kako su svećenici molitelji.

"Molitva je vaš kruh svagdanji, ona vas čini živima i povezuje vas, izmoljeni ste da budete molitelji", istaknuo je mons. Barišić

Čestitajući desetorici novozaređenih svećenika, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja Joško Kodžoman im je poručio da budu "bliski narodu".

Vezani članci Siniša Vuco Vuco ima izborni program: Na čelu Splita će volontirati, a objavio i da bi na proslavu Sv. Duje doveo dva svjetski poznata benda Splitske ulice u magli - 1 Splićani već dva dana u magli: Meteorolog objasnio zašto je ova pojava na jugu tako rijetka i kako to da se baš sad pojavila

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene djevice Marije fra Slavko Slišković u svojem je obraćanju novozaređenim svećenicama poželio da ih "radost današnjeg dana prati tijekom cijelog života kako bi mogli biti istinski nositelji i navjestitelji Radosne vijesti".

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji svećenički red primila su dvojica kandidata: don Danko Kovačević (župa Gospe od Milosrđa, Žnjan - Split) i don Stanko Kačunić (župa Svih Svetih, Putišići - Donji Dolac).

U Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja šest je kandidata zaređeno za svećenike: fra Ivan Marija Đuzel (župa sv. Franjo Asiški, Imotski), fra Jerko Kolovrat (župa sv. Franjo Asiški, Imotski), fra Dejan Međugorac (župa sv. Ante Padovanskog, Knin), fra Ante Prološčić (župa Uznesenja BDM, Klis), fra Ignacije (Milan) Sladoja (župa Čudotvorne Gospe Sinjske, Sinj) i fra Toni Šimunović Erpušina (župa sv. Luke, Otok).
Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije danas je dobila dva novozaređena svećenika fr. Marka Dokoza (župa Uznesenja BDM, Belafuža – Zadar) i fr. Antu Gavranović (župa Srca Marijina, Skopaljska Gračanica, BiH). (Hina)