Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nesreća kod Šolte

Njemački par po opasnom vremenu isplovio i doživio havariju: "Upomoć, dođite po nas!"

Nasukana jedrilica, arhiva (Foto: Pixell)
Nasukana jedrilica, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
U splitskom akvatoriju noćas je spašavana nasukana jedrilica na kojoj se nalazio bračni par iz Njemačke.

Spasilačka akcija pokrenuta je u ponedjeljak u 22:20, kada je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila poziv u pomoć njemačkog bračnog para sa jedrilice Titus.

Oni su katamaranom od 13 metara pokušali isploviti s otoka Drvenika, no prilikom dizanja sidra i uslijed jakog vjetra dogodilo im se "oranje" sidrom po dnu mora, pa se jedrilica nasukala u plićaku između Drvenika i Krknjaša Malog. Prilikom nasukavanja teže su oštećenja oba brodska kormila koja su potom u potpunosti otkazala, a jedrilica je ostala plutati Šoltanskim kanalom bez nadzora.

Budući da je jedrilica ostala plutati u području intenzivnog pomorskog prometa, postojala je vrlo visoka opasnost od eventualnog sudara s drugim plovilima u prometu, stoga je o događaju obaviještena Lučka kapetanija Split, čiji su službenici odmah isplovili prema poziciji jedrilice, kamo su stigli u 00:55, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

S jedrilice je evakuirana neozlijeđena dvočlana posada, skiper, ujedno i vlasnik plovila, te njegova supruga kao drugi član posade, oboje državljani Njemačke. Jedrilica je otegljena u luku Rogač na otoku Šolti.
 

Pročitajte i ovo Jato orki, ilustracija Igra ili nešto drugo? Strava na moru! Kitovi ubojice potopili jedrilicu kod Španjolske: "Udarali su u kobilicu 45 minuta" Ilustracija nesreća u Puli Izvodio radove na jedrilici, a zbog jednog poteza došlo je do eksplozije: 35-godišnjak teško ozlijeđen

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene